Caută
Close this search box.

În urma inundațiilor din județul Alba, ADRA România continuă intervenția umanitară de urgență prin proiectul ”Pod peste ape”

În județul Alba, în urma ploilor din luna iulie 2021, mai multe localități au fost afectate de inundații. Pe DN 74, ce leagă Abrud de Câmpeni, apa a intrat în casele multor familii din comuna Roșia Montană, satele Curături, Gura Roșiei și Cărpiniș unde s-a întrerupt și furnizarea cu energie electrică. Un număr de 208 persoane au fost cazate temporar la Căminul cultural din comuna Roșia Montană.

„ADRA România s-a alăturat din toată inima strigătului de ajutor al sinistraților din județul Alba prin proiectul „Pod peste ape”. Nu sunt victime umane, însă casele sunt inundate și oamenii sunt disperați fiindcă gospodăriile lor au fost afectate în urma șuvoaielor de apă. Ca de fiecare dată, în situațiile de criză, pe lângă durerea pricinuită de dezastrele care vin pe neașteptate, se poate vedea și solidaritatea umană acționând. Suntem alături de familiile greu încercate” a declarat Delia Fărâmiță, Asistent Manager Situații de Urgență. Responsabil Marketing și Comunicare ADRA România.

În luna iulie, intervenția umanitară pentru situația de urgență existentă desfășurată de către ADRA România în satul Cărpiniș, județul Alba a constat în activități de curățare și igienizarea curților și a șanțurilor, oferirea de alimente și kituri de igienă personală, precum și alte activități sociale adaptate nevoilor exterioare și traumelor interioare.

„Intervenția imediată ADRA România în contextul inundațiilor din comuna Roșia Montană, județul Alba a fost prin voluntariat la fața locului cu tot ceea ce este necesar pentru ajutorarea familiilor afectate. ADRA România își continuă activitatea de intervenție umanitară în cadrul proiectul „Pod peste ape”, prin operațiunile de ajutorare și curățare a curților, a subsolurilor afectate în urma inundațiilor, precum și prin oferirea de produse de strictă necesitate pentru a face față încercărilor prin care trec” a declarat Daniel Gomboș, Coordonator Proiecte ADRA în Transilvania Nord și Maramureș.

Prin proiectul „Pod peste ape”, care se încadrează în domeniul de expertiză ”Asistarea victimelor dezastrelor naturale”, ADRA România, în colaborare cu primăriile locale și cu sprijinul voluntarilor, sponsorilor și partenerilor, realizează intervenții umanitare de urgență în zonele afectate de inundații, sprijin constând atât în asistență socială și psihologică, cât și în oferirea de alimente, kituri de igienă și produse de curățenie în vederea supraviețuirii familiilor greu încercate din cauza inundațiilor.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor este brațul umanitar internațional al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, având birouri în 118 țări din lume și lucrând activ pentru toate statele existente. Activitatea sa împuternicește comunitățile și schimbă viețile de pe tot globul, oferind o dezvoltare comunitară durabilă și ajutor pe timp de dezastre. Scopul ADRA este să slujească umanității, astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Pentru mai multe informații, vizitați ADRA.org.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate