Caută
Close this search box.

Încă 150 de cursanți s-au înscris la cursurile de Prim Ajutor, oferite gratuit de către ADRA România și ASVSU

7

Duminică, 16 Februarie 2014, un număr de aproximativ 150 de bucureșteni au participat la deschiderea unui nou an pentru cursurile de Prim Ajutor, oferite în mod gratuit de către Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor ( ADRA ) România în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență ( ASVSU )

Deși este pentru al patrulea an consecutiv când organizăm astfel de cursuri la nivelul orașului București, numărul celor care au dorit și de această dată să se înscrie a depășit așteptările noastre. Spun lucrul acesta deoarece, până în prezent, vorbind doar de orașul București, au mai participat pe parcursul ultimilor trei ani, în care am organizat aceste cursuri, peste 400 de voluntari, între care cei mai mulți fiind tineri

a declarat Sorin Goleanu, director executiv ADRA România.

Participanții la aceste cursuri vor fi pregatiti să poată oferi în caz de nevoie primul ajutor cu mâinile goale în mod individual dar, de asemenea, ca parte a echipelor de intervenție în caz de dezastre, să acorde în mod profesionist primul ajutor, conform regulilor Consiliului European de Resuscitare.

M-am bucurat foarte mult când am aflat că se vor desfășura din nou aceste cursuri, deoarece îmi doresc să pot învăța și eu cum pot fi de ajutor semenilor aflați în necaz. Am participat și în anii trecuți, însă nu am avut o prezență constantă și, ca urmare, nu am reușit să susțin examenele de final. Acest lucru sper să fie cu putință de data aceasta. Vă mulțumesc pentru inițiativă!

declara cu entuziasm doamna Maria, prezentă la desfășurarea acestui prim curs.

Amintim faptul că dorința noastră, a celor două organizații partenere, este de a instrui pe cei doritori aflați în orice altă regiune a țării. Așa cum am procedat în trecut în orașele Arad, Timișoara, Constanța, în care am desfășurat într-o formă condensată astfel de cursuri, ne putem deplasa orinde există cerere, acolo unde se vor organiza grupe de minim 50 de persoane interesate de cursurile de Prim Ajutor.

a mai precizat Goleanu

La finalul cursului participanții vor primi Certificatul de atestare a gradului de instruire în acordarea Primului Ajutor. Cursul are Certificare ISO 9001 și ISO 14001, fiind susținut de cadre medicale cu experiență pe ambulanță și în activitatea didactică, atestate ca „formatori de formatori” – CNFPA.

Vasile Grososiu, președinte ASVSU

În București, cursurile, la care sunt așteptați și cei care încă nu au reușit să se înscrie până acum, se vor desfășura în strada Scheiul de Jos, nr 25, sector 2, duminica, o data la trei săptămâni. Următoarea întâlnire va fi duminică, 2 Martie 2014, ora 13:00 (pentru cursanții din anul 1) si ora 15:30 (pentru cursanții din anul 2 și 3).

Asociaţia Salvatorilor Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă (ASVSU) este o organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică, avand drept scop salvarea de vieți omenești.

Înființată în 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie și oferă sprijin în mod necondiţionat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor.

ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie de bază, sănătate primară, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, De asemenea, în caz de dezastre, ADRA România intervine în regim de urgenţă, imediat ce acest lucru este posibil, fiind furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale

Mai multe detalii despre activitatea celor două organizații partenere puteți găsii accesând site-urile www.adra.ro si www.asvsu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate