Marți, 7 decembrie 2010, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor din România (ADRA) a dat în folosinţă alte două case în cadrul proiectelor pe care le desfăşoară anul acesta în zona de nord-est a ţării. Ambele case au fost inaugurate în judeţul Bacău, una în comuna Mărgineni şi cealaltă în localitatea Poieni (comuna Roşiori).
La Mărgineni, ADRA România a inaugurat una din cele 45 de locuinţe construite în toată ţara prin proiectul „Speranţa mai presus de ape”. Beneficiara locuinţei a fost doamna Malvina Sărăcuţu, în vârstă de 74 de ani, care a dorit să mulţumească tuturor voluntarilor ce au contribuit la ridicarea construcției, cu atât mai mult cu cât este prima casă din Mărgineni dată spre folosinţă unui sinistrat în urma inundaţiilor de la sfârşitul lunii iulie 2010.
Construcția a fost realizată în cea mai mare parte de către pastori şi credincioși ai Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din zona Transilvania de Sud la care s-au adăugat şi credincioşi ai bisericilor adventiste de ziua a şaptea din Moldova. Primarul comunei Mărginei, domnul Şolot Marcelin, pe lângă cuvintele de apreciere şi mulţumire, a declarat cu ocazia inaugurării că îşi doreşte să simtă şi domnia sa „bucuria pe care o aveau cei care munceau”. În încheiere, domnul primar şi-a manifestat dorința de a participa ca voluntar la unul din proiectele ADRA.
La Poieni, în comuna Roşiori, ADRA România a adus bucuria împlinirii unui vis de o viaţă: o casă pentru zece suflete defavorizate ce trăiau în condiţii extreme. Această locuinţă este cea de-a doua casă finalizată din cadrul proiectului „În sfârşit acasă”. „Este un palat, noi nu visam niciodată la aşa ceva…”, mărturisea printre lacrimi doamna Buruiană. La inaugurarea locuinţei au fost aduse mulţumiri speciale voluntarilor adventişti veniţi din Castellion (Spania) pentru efortul depus cu dăruire. Au fost aduse mulţumiri şi credincioşilor Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din zona Moldova care au lucrat la finisaje, precum şi autorităţilor locale care au pus la dispoziţie terenul pentru construcție.
Prin proiectul „În sfârșit acasă” se are în vedere îmbunătățirea condiţiilor de viaţă pentru şapte familii din România ce trăiesc în condiţii foarte grele. Patru familii beneficiare sunt din zona Moldovei, două familii din Muntenia şi o familie din Oltenia.
Casele au fost realizate din fonduri proprii ale ADRA România, Biserica Română Adventistă de Ziua a Şaptea din Castellion, Dedeman SA și alţi donatori privaţi. ADRA are ca parteneri în aceste proiecte postul de televiziune SperanţaTV şi Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din România.