Caută
Close this search box.

„Intr-o vreme cand consideram ca voluntariatul este pe cale de disparitie, va felicit pentru ceea ce faceti”

La Fundoaia, județul Bacău, ADRA România derulează proiectul naţional „În sfârşit, acasă!”, al cărui obiectiv principal este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă pentru familiile aflate în dificultate. Unei astfel de familii nevoiaşe, cu 4 copii,  ADRA România, care a beneficiat atât de sprijinul material şi financiar, cât şi de forţa  de muncă a voluntarilor scoţieni şi a unor români stabiliţi în Roma, Italia, construieşte o locuinţă socială.

Instituţia Prefectului Bacău a oferit consultanţă juridică şi a asigurat relaţionarea ADRA cu autoritatea publică locală, pentru implementarea proiectului, derulat şi în alte judeţe ale ţării (Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui). Domnul Constantin Scripăţ a efectuat o vizită familiei respective, la invitaţia asistentului social, doamna Gabriela Istrate – coordonator proiect, apreciind şi mulţumind echipei de voluntari pentru efortul şi bunăvoinţa lor, în ajutorarea persoanelor cu situaţie socială şi medicală dificilă.

Este o mare bucurie să avem acești voluntari printre noi, având în vedere că este a doua oară în decursul acestui an când sacrifică din timpul lor pentru a-i ajuta pe alții. Prin prezența lor veselă și binevoitoare șantierul de la Fundoaia a prins din nou viață și la sfârșitul acestei perioade, măiestria lor va avea ca rezultat o frumoasă casă finisată și o familie fericită

a declarat Gabriela Istrate, coordonator local de proiect.

Implicarea voluntarilor a fost primită cu aprecieri și din partea prefectului județului Bacău, domnul Scripăț Constantin care a declarat că: „într-o societate și într-o vreme când consideram că voluntariatul este pe cale de dispariție, vă felicit pentru ceea ce faceți. Sunt uimit că în timp așa de scurt această casă a prins contur și de abia aștept ziua inaugurării când cei patru copii vor avea o casă”.

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate