Caută
Close this search box.

La BACĂU, visul… a devenit realitate!

vis-de-copil-bacau-2015-1030x587Copilăria poate fi definită ca un izvor de vise, pentru că în ochișorii inocenți ai copiilor descifrăm de fapt visele pe care ei le au. Duminică, 31 mai 2015, Sala ATENEU din Bacău a fost gazda viselor. Nu a oricărui vis, ci a ”visului de copil” sub forma unui concert umanitar susținut de corurile de copii „Cantassimo” din Bacău, „Celest Harmony” din Matca și „Amicus Junior” din Iași. Decorul superb realizat de doamna Gabriela Lupu din Suceava, muzica de calitate interpretată atât de frumos de copii, precum și poveștile de viață ale copiilor defavorizați care au totuși puterea să viseze, au făcut ca seara de 31 mai 2015 să fie o seară de neuitat pentru toți cei prezenți la eveniment.

11334112_880333502026227_8174850491720264174_oEvenimentul desfășurat la Sala ATENEU din Bacău a fost deschis de micii prezentatori Miruna și Ernest Marin din Matca, doi copii frumoși și foarte talentați, care au adresat publicului cuvântul de „Bun venit” și au prezentat scopul acestui concert. Entuziasmul copiilor din cele două coruri conduse de dirijor profesor Simida Gherghe, precum și dinamismul copiilor din Corul „Amicus Junior” condus de domnișoara Naomi Macaru, a fost amplu răsplătit cu aplauze. Concertul a fost completat de prezența sopranei Gabriela Pipelea din Piatra Neamț și a instrumentiștilor Mihai Gherghelaș și George Guțu. De asemenea, am avut bucuria să avem în concert un băiețel talentat, Andrei Zorilă, elev în clasa I pian la Colegiului Național de Artă „George Apostu” din Bacău, care a încântat publicul prin muzica interpretată atât de frumos.

DSC_9742Concertul, organizat de ADRA România, a avut ca scop susținerea copiilor din familiile defavorizate, copii care au rezultate foarte bune la învățătură și sunt înscriși în proiectul ”Vreau la școală”. Motto-ul pe care ADRA România îl are, „Schimbă o viață şi vei schimba lumea”, ne determină să luptăm pentru fiecare dintre semenii noștri, indiferent dacă aceștia sunt copii sau persoane adulte aflate în dificultate. Proiectul „Vis de Copil” s-a născut din dorința ca tot mai mulți copii din medii defavorizate, dar care au rezultate foarte bune la învățătură şi sunt cuprinși în proiectul „Vreau la școală”, să beneficieze de o tabără la munte.

DSC_9713În cadrul concertului au fost prezentate publicului poveștile de viață ale unor copii beneficiari ai proiectului ADRA „Vreau la școală”, copii care, deși se confruntă cu o situație materială precară în familiile lor, doresc să își schimbe condițiile de viață prin educație. Daniel, Denisa, Ioana, Lavinia și Cristina, au fost doar reprezentanții celor 140 de copii beneficiari ai proiectului „Vreau la școală” din zona Moldovei, care au urcat pe scena Ateneului din Bacău pentru a ne împărtăși visurile lor. Unii dintre ei au o copilărie marcată de multe greutăți și neajunsuri, dar își doresc să învețe și visează că într-o zi vor ajunge polițiști, învățători sau medici. Suntem convinși că merită să investim în astfel de copii, deoarece doar prin educație vom reuși să schimbăm în bine viața lor. În intervenția sa, directorul ADRA România, Robert Georgescu, a prezentat pe scurt proiectele ADRA România și direcțiile de acțiune, mulțumind tuturor pentru susținere și în același timp încurajând pe cei prezenți să se implice alături de ADRA România în schimbarea în bine a societății.

DSC_9720Concertul umanitar a strâns pentru proiectul ”Vis de copil” peste 10.000 lei, însă, pe lângă partea financiară, copiii au primit speranța că visele lor se pot împlini.

Asistent social / Coordonator proiecte Moldova Gabriela Istrate / ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate