Caută
Close this search box.

La un an de la dezastruosul cutremur care a lovit Turcia și Siria, ADRA România continuă să se implice activ în îmbunătățirea nivelului de trai al supraviețuitorilor din Siria

Cutremurele zguduie pământul și inimile oamenilor, aducând cu ele suferință și distrugere. În urma cu aproximativ un an, un cutremur dezastruos a lovit Turcia si Nord-Vestul Siriei, distrugând vieți și lăsând în urmă mii de suflete sfâșiate.

Într-o încercare de a aduce lumină în întunericul tragediei, rețeaua de birouri ADRA a dat dovadă de o mobilizare rapidă cu scopul susținerii financiare a biroului ADRA Siria care, în acel context, putea să acorde cel mai relevant și adecvat răspuns de urgență în criză umanitară aflată în desfășurare.

ADRA România s-a numărat printre primele birouri care au lansat campanii naționale de strângere de fonduri, contribuind astfel la acoperirea nevoilor imediate ale supraviețuitorilor din cele două țări.

După etapa de răspuns de urgență din primele luni, organizația s-a axat pe obiective de termen mediu, precum îmbunătățirea nivelului de trai al persoanelor afectate de cutremur. Astfel, peste 2.000 de persoane au beneficiat de produse de igienă și sprijin oferit de ADRA România prin intermediul biroului ADRA Siria, în cadrul proiectului „Răspuns Inițial al României la cutremurul din Siria”, sprijin oferit într-o abordare holistică cu scopul de a spori impactul pozitiv asupra persoanelor afectate de dezastrul natural.

„În Siria, deși la o scară mult mai redusă decât în Turcia, problemele cauzate de cutremur au fost identice. Pe lângă numărul crescut de persoane decedate și familii care au trecut prin această tragedie a pierderii celor dragi, un segment important de populație a rămas fără locuință, fără acces la alimentarea cu apă sau hrană, fără acces la servicii medicale, educație sau fără posibilitatea accesării serviciilor de protecție socială. Acesta este contextul teribil în care, pe lângă eforturile depuse de către instituțiile guvernamentale, organizațiile, în cazul nostru birourile ADRA au desfășurat un răspuns în regim de urgență, acoperind nevoile supraviețuitorilor pe termen scurt și mediu. Strategia birourilor ADRA în cazul catastrofelor naturale este de a se implica activ și în etapele de reconstrucție și îmbunătățire a nivelului de trai al populației vulnerabilizate de efectele cutremurului. Acestea sunt etapele în care biroul nostru a fost implicat, acordând suport material supraviețuitorilor teribilei catastrofe naturale care ne-a întunecat începutul anului 2023. Ne bucurăm de rezultatele pozitive și salutăm buna colaborare cu colegii noștri din ADRA Siria”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Director Programe ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 țări și având la bază filosofia care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate