Caută
Close this search box.

Mai ai 6 zile pentru a investi în Educație!

Denisa Moraru

Denisa Moraru, din Stignița, județul Mehedinți, este în clasa a II-a și este susținută de ADRA România în proiectul ”Vreau la școală”. Denisa provine dintr-o familie cu 10 copii, dintre care 9 dintre aceștia frecventează unități de învătământ: 6 liceul, iar 3 clasele primare și gimnaziale. Copii familiei Moraru se remarcă prin rezultate foarte bune la învățătură, fiind premianți și participând la olimpiade și concursuri tematice.

Pentru că sunt încredințați că educația este importantă, cei doi părinți se luptă ca micuții lor să fie la școli mai bune. Mama, Ramona Moraru, lucrează în domeniul menanjului, iar tatăl, Marian Moraru, lucrează ca ziler în satul natal. Copii au visuri îndrăznețe, iar părinții fac tot ceea ce pot, dar de multe ori, chiar și asigurarea hranei zilnice poate fi o sarcină apăsătoare. Au fost zile în care copiii, înainte de a pleca la școală, au mâncat doar o felie de pâine și un ceai. În ciuda condițiilor grele, rezultatele școlare nu au scăzut. Obiectivul părinților este asigurarea unei educații alese copiilor lor și se străduie, din răsputeri, să ofere tot ceea ce pot ei mai bine.

DiplomeCopii au înțeles că prin rezultate bune la școală îți pot depăși condiția. De fiecare dată când văd diplomele copiilor, părinții își amintesc că au pentru ce lupta, iar dreptul la educație este pus pe primul loc în familia lor. Dincolo de sărăcie, fiecare muncește pentru un viitor mai bun, părinții pentru a asigura condiții de viață și hrană, iar copii să ia note mari și pentru a obține o educație corespunzătoare, ulterior să fie de folos în societate prin cunoștintele pe care le capătă.

”Educația este foarte importantă, fără ea nu poți să reusești nimic în viață. Mi-am dorit de mic să învăț la o școală bună și să fie mândrii părinții mei de mine” a spus Adrian Moraru, elev clasa a VIII-a, olimplic la matematică, fratele Denisei.

La nivel național, în anul școlar 2015 – 2016, un număr de 370 de copii sunt susținuți de ADRA România în cadrul proiectului ”Vreau la școală!”. Și tu poți fi alături de familii, ca familia Denisei, prin redirecționarea a 2% din impozitul pe venit pe care l-ai plătit statului pentru salariile din anul 2015. Prin această redirecționare poți sprijini în continuare activitatea ADRA România, susținând copiii buni la învățătură, dar fără posibilități materiale. Completează și trimite până la data de 25 mai 2016 formularele puse la dispoziția ta de către Administrația Finanțelor Publice din localitatea de care aparții.

Mai ai 6 zile pentru a investi în educație!

ADRA vreau la scoala - clasaPentru descărcarea formularelor de redirecționare a 2% din impozit și pentru a urmării pașii de parcurs, accesează link ul:  https://adra.ro/cum-poti-ajuta/2-din-impozit-pentru-adra

Cazul familiei Moraru, prezentat în cadrul emisiunii ”Din toată inima!” difuzată de Speranța TV în data de 14.05.2016, poate fi vizionat accesând link-ul: http://www.sperantatv.ro/web/din-toata-inima-10-copii-eminenti-la-scoala-merita-sustinuti-invitat-ciprian-ciurea-14-05-2016/

Schimbă o viață și vei schimba lumea!

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate