Caută
Close this search box.

ADRA recladind sperante la Comanesti

DSC_8121Pentru orașul Comănești din județul Bacău, sâmbătă, 25 octombrie 2014 termometrul anunța una dintre cele mai geroase zile de toamnă. Totuși, pentru unul din cetățenii localității, respectiv doamna Geta Crăciun această zi avea să fie una dintre cele mai „calde”. Peste noapte, în pragul iernii, toată gospodăria dumneaei a ars – pagube totale incluzând bunuri, animale și păsări. În doar câteva ore, focul a mistuit tot, ștergând de pe teren orice amintire a unei locuințe.

Duminică, 2 noiembrie 2014, la doar o săptămână de la incendiu, ADRA România a deschis șantierul construirii unei noi locuințe cu sprijinul a 27 de voluntari – bătrâni și tineri, bărbați și femei – coordonați de reprezentantul ADRA Moldova, asistentul social Gabriela Istrate. Într-un timp foarte scurt, în condițiile iernii, temelia, pereții, acoperișul, geamurile, ușile, termoizolația, instalația electrică, instalația termică și finisajele pentru noua casă, precum și magazia din spatele casei au fost gata. De asemenea, interiorul casei a fost amenajat și dotat cu toate cele necesare funcționării.

DSC_8006Joi, 15 ianuarie 2015, într-o atmosferă încărcată de lacrimi și bucurie a avut loc inaugurarea casei. Prezent la eveniment, domnul Robert Georgescu, directorul executiv ADRA România a declarat:

”Astăzi, cu deosebită plăcere, ADRA România îmbracă această haină de sărbătoare. Ne bucurăm că, împreună cu dumneavoastră, am putut oferi ocazia unui suflet să zâmbească, că i-am îndeplinit mai mult decât o nevoie, un vis și că am reușit să oferim condiții decente de trai. Ne bucurăm să vedem un bătrân fericit. Aducem atât prețuirea noastră, pentru fiecare voluntar implicat în proiectul ADRA România ”Reclădind speranțe” cât și amintirea unei răsplătiri ce nădăjduim să urmeze”.

DSC_8104Prezent la inaugurare împreună cu mai mulți consilieri locali, domnul Alboaie Simion, viceprimarul orașului Comănești, județul Bacău ne-a declarat:

”Sunt impresionat de profesionalismul și de organizarea acestor voluntari. Într-o perioadă atât de scurtă s-au unit și au realizat un asemenea obiectiv. Vi se potrivește motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”. A fost o plăcere să lucrăm cu dumneavoastră. Toată aprecierea noastră!”

DSC_8031Slujba religioasă a fost oficiată de pastorii Florin Istrate și Dumitru Lupu, președintele și trezorierul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldovei. În cuvântare, dumnealor au amintit de experiența personajului biblic Iov și de învățătura lui care ne transmite faptul că ”numai cu ajutorul lui Dumnezeu necazurile pot să se transforme în bucurii”.

Implicat în acest proiect și vorbind despre dragostea care lucrează prin fapte, domnul Cristian Trenchea, pastorul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Localitatea Asău, Județul Bacău, ne-a mărturisit:

”Pentru mine și colegul meu, pastorul Dragoș Apostol, a fost un examen al sacrificiului și Dumnezeu ne-a binecuvântat cu un spirit de unitate și cu sprijin frățesc din partea zecilor de credincioși din Asău, Comănești, Moinești, Poduri, Bucșești, Strugari, Supan, Pârgărești, Podiș, Bacău și Piatra Neamț. Pentru noi care am făcut ce eram datori să facem, necazul și truda ce-a urmat ne-au apropiat mai mult unii de alții, pentru cei din vecinătate a fost o priveliște fără multe cuvinte. Bunul Dumnezeu să fie onorat pentru planul Său de a ne rândui nu doar lecții cu învățături sfinte, ci și examene pe teren!”

DSC_8027Doamna Geta Crăciun a simțit din plin și lovitura focului ce i-a luat tot ce agonisise, dar și dragostea ce lucrează prin fapte. O va lua de la început, dar într-o casă mai bună și cu o inimă mângâiată de dragostea Celui de Sus prin oamenii Săi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate