Caută
Close this search box.

MOMENT ISTORIC: Locul 1 pentru ADRA România la Gala Societății Civile

Luni, 12 Iunie 2017, la Teatrul Național București, a avut loc cea de-a XV-a ediție a Galei Societății Civile, în cadrul căreia Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a câștigat premiul I prin proiectul ”Speranță pentru Imigranți”, la secțiunea ”Proiecte și campanii de voluntariat”.

Președintele Klaus Iohannis a menționat, în mesajul adresat către participanții la Gala Societății Civile, că organizațiile non-guvernamentale au ”o capacitate formidabilă” în rezolvarea problemelor, reprezentând astfel un motor al schimbărilor bune în România.

„Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reușit de multe ori să protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. Sunt enorm de mulți oameni și asociații care merită aprecierea mea pentru că s-au dedicat în ajutorarea familiilor, femeilor, copiilor, persoanelor cu nevoi speciale și a celor care provin din medii dezavantajate. Societatea civilă, de-a lungul timpului, a reușit să se dezvolte şi să se organizeze prin asumarea responsabilităţii în faţa unor nevoi sau probleme. Cei prezenți în cadrul acestui eveniment reprezentaţi motorul schimbărilor bune din România, prin muncă şi implicare activă în comunități, prin faptul că reuşiţi să lăsaţi o amprentă pozitivă în viaţa multor oameni.”

Domnia sa a dat asigurări că va fi deschis la propunerile și proiectele ONG-urile şi că va facilita dialogul între stat și societate.

„Organizaţiile non-guvernamentale demonstrează că au o capacitate formidabilă de a se solidariza în rezolvarea problemelor, nu numai prin identificarea şi scoaterea lor la lumină, ci prin implicare concretă, cu răspunsuri şi soluţii practice. Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportam la evenimentele recente. Prezenţa dumneavoastră în diferite regiuni, în diferite domenii, la momentul potrivit reprezintă o contribuţie esenţială în dezvoltarea dinamică a societăţii noastre”, se mai arată în mesajul prezidenţial.

Gala Societății Civile, în cadrul căreia au fost promovate și premiate activitățile sectorului non-profit din România, s-a desfășurat sub sloganul „Vă Mulțumim!”.  Gala a fost prezentată de domnul Mircea Toma, iar cei peste 700 de reprezentanți ai sectorului asociativ din România, reprezentanți ai sectorului privat și ai sectorului public, ai mediului academic, jurnaliști, cercetători, lideri și formatori de opinie ai societății civile și personalități publice, care s-au aflat în sală, au susținut și adresat sloganul Galei de anul acesta.

Câștigătorii Galei au fost selectați dintr-un total de 166 proiecte și programe, 152 proiecte și 14 programe, înscrise în competiție de un juriu format din specialiști în implementarea și evaluarea proiectelor, cercetători, sociologi, jurnaliști, lideri și formatori de opinie ai societății civile și ai sectorului non-profit.

”Dragi Oameni de Bine, iată-ne martorii unor noi reușite! Ajutorul acordat proiectului „Speranță pentru imigranți” din partea întregii echipe ADRA ROMÂNIA și a tuturor voluntarilor este imens în comparație cu simplitatea unui “Mulțumesc!”, pe care intenționez să vi-l adresez… Însă acesta este rostit din tot sufletul și sper să nu își piardă din intensitate când ajunge la inimile dumneavoastră.

Bunătatea și respectul ne definesc ca oameni, iar într-un mediu în care aceste calități se întâlnesc din ce în ce mai rar, dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin ne înnobilează ființa umană. Vă felicit pentru că ați răspuns chemării divine de a fi o binecuvântare pentru refugiați.

Felicitări pentru efortul și generozitatea de care ați dat dovadă! Vă doresc multă sănătate și putere în continuare pentru a aduce zâmbetul pe buzele semenilor noștri. Cu mult respect și admirație!” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

”După 15 ani de proiect, Gala Societății Civile a atins ea însăși un nivel de maturitate direct raportat la evoluția sectorului asociativ din România. Ca orice alt domeniu sau ca orice altă industrie, și aici avem de a face cu schimbări determinate de mediul social, economic sau politic existent. Această ediție aniversară este un moment de introspecție și analiză și pentru noi. Vedem ce am făcut bine în toți acești ani și cum ne putem pregăti să punem umărul și mai consistent la dezvoltarea sectorului neguvernamental în următorii 15 ani”, a declarat Andrei-Gavrilă Borțun, Președinte Fundația Gala Societății Civile.

”Acum, când prezența ADRA România pe cel mai înalt podium este apreciată la o scară așa de mare în cadrul acestui eveniment atât de măreț și aniversar – 15 ani de Gala Societății Civile – nu putem decât să vă mulțumim. Este un moment istoric pentru noi și suntem emoționați! Suntem provocați și suntem responsabilizați să continuăm să investim în salvarea semenilor noștri, refugiați, care trec prin încercări grele. Credem că intervențiile ADRA în țară și peste hotare vor face și mai departe diferența între viață și moarte. Prin acest premiu care ne onorează, dorim ca motto ul ADRA „Schimbă o viață și vei schimba lumea!” să ne provoace pe fiecare: începe sa ajuți UN refugiat, dar începe! Nu este altceva mai important în lumea aceasta decât investiția în salvarea oamenilor. Cei ce vor experimenta stilul acesta de viață vor da dreptate și se vor asemăna cu Întemeietorul creștinismului” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Pentru că tema ediției din acest an a Galei Societății Civile este ”Vă mulțumim!”, aș dori să mulțumesc, în această ocazie, voluntarilor care nu au pregetat să investească o parte din timpul și abilitățile lor pentru a alina și a aduce zâmbete pe fețele celor care uitaseră să zâmbească datorită încercărilor și cruzimii cu care s-au confruntat. Acest premiu le este dedicat tuturor voluntarilor care sunt alături de ADRA România, în proiectul ”Speranță pentru imigranți”, în misiunea de a schimba vieți” a declarat Mihai Brașov, voluntar ADRA România și coordonator proiect ”Speranță pentru imigranți”.

”Într-o noapte de martie, în apropierea unei tabere de refugiați, am ales să spun și altora despre ceea ce face ADRA România pentru cei plecați din fața războiului și-a terorii. Acum, sunt fericită să primim Premiul I și recunoașterea Galei Societății Civile pentru această inițiativă. Nu recunoașterea meritelor ne motivează, dar ne ajută să știm că avem susținerea segmentului neguvernamental, în asemenea inițiative. Proiectul ”Speranță pentru imigranți” a fost implementat prin implicarea voluntarilor, iar din punctul meu de vedere acest premiu le aparține. Felicitări și mulțumiri lor, voluntarilor!” a declarat Valentina Sturzu – Cozorici, Manager proiect ADRA România.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

ADRA România

8 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate