Caută
Close this search box.

”Multe mulțumiri, ADRA România pentru ajutorul oferit!” – 550 persoane, victime ale conflictului armat, primesc ajutor în cadrul proiectului ADRA „Apel la solidaritate internațională – Armenia”

Conflictul din regiunea Nagorno-Karabah, Armenia, izbucnit în dimineața zilei de 27 septembrie 2020, este un conflict armat în curs de desfășurare între forțele armate azere și armene, populația fiind grav afectată. Ca urmare a pagubelor mari la nivel național, raportate cu victime militare și civile, a fost introdusă legea marțială și mobilizarea totală.

Prin proiectul „Apel la solidaritate internațională – Armenia”, ADRA România, cu ajutorul sponsorului unic – Departamentul Misiune Externă al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, a reușit să intervină cu succes, răspunzând nevoilor a 550 de persoane din cadrul celor 110 familii afectate de conflictul armat din Armenia. Beneficiarii proiectului au primit alimente de bază și kituri de igienă pentru a face față provocărilor mari prin care trec.

„Te uiți la ce poți face și ți se pare că doi pești și cinci pâini este prea puțin. Și este puțin! Dar Sfânta Scriptură ne arată ce lucruri incredibile se pot face când Dumnezeu intervine și binecuvântează. Ne exprimăm și pe această cale solidaritatea față de cei atât de greu încercați. Mulțumim ADRA România pentru susținere, ajutor și implicare!” a declarat Marius Andrei, Director Departament Misiune Externă Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

„ADRA România a răspuns prompt solicitării de ajutor pentru Armenia și suntem bucuroși că am putut depăși obstacolele apărute în cale. Provocările au fost direct proporționale cu gravitatea conflictului de acolo, confruntând-ne cu imposibilitatea transferului direct al donației, deoarece sistemul bancar local a avut de suferit, însă, în cele din urmă am reușit cu ajutorul ADRA International să facem acest transfer și astfel să putem sprijini victimele acestui conflict. Împărtășim cu dumneavoastră bucuria de a fi fost alături de cel puțin 550 de persoane din 110 familii grav afectate de distrugerile din zonă. Totul a fost posibil cu ajutorul dumneavoastră și pentru acest lucru vă mulțumim în numele celor la care ajutorul dumneavoastră a ajuns, dar și în numele echipei ADRA România” a declarat Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România.

„Vă mulțumim foarte mult pentru sprijinul acordat oamenilor din Nagorno Karabakh. Ajutorul dumneavoastră este foarte apreciat. În numele ADRA Euro-Asia aș dori să profit de această ocazie pentru a-mi exprima recunoștința către ADRA România și alte birouri precum: ADRA Franța, ADRA Norvegia, ADRA Olanda, ADRA Polonia și alte birouri europene pentru angajamentul și cooperarea cu birourile din Armenia și Azerbaidjan în eforturile lor de a ajuta persoanele afectate în urma conflictului din regiunea Nagorno-Karabah” a declarat Denis Baratov, Director ADRA Euro-Asia.

”Multe mulțumiri, ADRA România pentru ajutorul oferit! Pentru a valorifica fondurile primite, începând cu luna februarie, ADRA Armenia a combinat fondurile din România cu un alt proiect, astfel, am reușit să răspundem nevoilor a 2.000 de familii. Cei 5.000 Euro primiți de la ADRA România au acoperit cheltuielile necesare pentru 110 familii, respectiv pentru 550 de persoane. Pe lângă asistența specifică situației de conflict armat, în cadrul proiectului, fiecare familie beneficiară a primit truse alimentare și kituri de igienă, beneficiarii proiectului fiind din toată Armenia și reprezentând familii strămutate și familii afectate de război atât din capital Erevan, cât și din regiunile Shirak, Lori, Kotayk, Gegharkunik, Tavush, Ararat, Syunik, Aragatsotn, Armavir și Vayots Dzor” a declarat Anush Safaryan, Director ADRA Armenia.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice în proiectele umanitare în desfășurare, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate