Caută
Close this search box.

Perspective și buget ADRA 2018

Luni, 20 Noiembrie 2017, la Institutul Teologic Adventist din Cernica, Județul Ilfov, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul în curs și a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018.

În cadrul întâlnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, proiectele ADRA 2017 – 2018, regulamentul financiar și perspectivele noi pentru perioada 2018 – 2021.

”Proiectele noi mari câștigate de ADRA România anul acesta pentru a fi implementate în următorii ani, cu un bugetul de 8 cifre (12.065.436 euro), ne aduc și bucurie, însă ne și responsabilizează atât înaintea cerului, cât și înaintea semenilor noștri. Aprecieri din toată inima echipei ADRA pentru pasul foarte mare făcut în acest an. Bunătatea și respectul ne definesc ca oameni, iar într-un mediu în care aceste calități se întâlnesc din ce în ce mai rar, dorința de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin ne înnobilează ființa umană. Anticipat, îmi exprim respectul, admirația și mulțumirea pentru efortul fiecăruia de a aduce zâmbetul pe buzele semenilor noștri și pentru generozitatea de care veți da dovadă în anul care urmează” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președinte ADRA România.

”În fiecare an, ADRA România și-a dorit ca previziunile bugetare pentru anul următor să fie depășite, așa că a încercat să anticipeze reprezentativ și să abordeze strategic viitorul. Situațiile neașteptate de care suntem convinși că nu vor ezita să apară nu ne vor înspăimânta, ci, ca de fiecare dată, ne vor da imboldul de a merge mai departe, mai încrezători în implementarea tuturor proiectelor mari și îndrăznețe în acord cu numele pe care îl purtăm: Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Știm că nu este ușor, însă știm că ADRA România are o mulțime de sponsori, parteneri și voluntari care fac ca lucrul acesta să devină o realitate. Sunt atâția beneficiari care deja ne așteaptă. Vă mulțumim pentru susținerea trecută, prezentă și viitoare!” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Proiectele ADRA România pentru anii 2017 – 2018 se încadrează în cele 5 direcții de acțiune ale Agenției: Dezvoltarea economică, Educația și sănătatea de bază, Lupta împotriva violenței în familie, Asistarea victimelor dezastrelor naturale și Asistarea categoriilor sociale defavorizate. Dintre toate proiectele desfășurate, proiectul ADRA ”Vreau la școală!” se remarcă în ultimii ani cu o creștere semnificativă a numărului de beneficiari. În anul școlar în curs, un număr de 388 de copii cu rezultate remarcabile la învățătură au fost aprobați pentru a fi susținuți prin acest proiect.

”Fiecare buget, presupune retrospective exigente și perspective îndrăznețe. Ca un alegător de cursă lungă ADRA România și-a confirmat misiunea prin pleiada de proiecte realizate dar și iubirea de Dumnezeu și de oameni ce-i animă pe lucrători, angajați, voluntari și sponsori.

Pe lângă minunatele proiecte locale, apreciez în mod special faptul că ADRA România devine un furnizor de servicii de asistență umanitară la nivel internațional. Proiectele destinate persoanelor refugiate din zonele de conflict au fost apreciate atât la nivel local la cea de-a XV-a ediție a Galei Societății Civile, în cadrul căreia Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a câștigat premiul I prin proiectul ”Speranță pentru Imigranți”, cat și la nivel internațional prin organizațiile partenere. Fiecare dintre voluntarii implicați au experimentat nevoia disperată de ajutor a semenilor lor aflați în nevoie, dar și bucuria că împreună putem aduce speranță în inimile disperate.

Astăzi misiunea și realizările ADRA România sunt din ce în ce mai vizibile, mai prezente și mai consistente iar numărul de beneficiari crește exponențial în societatea românească. Este nevoie de creșterea numărului de responsabili locali, motivați și instruiți care să reprezinte brațele întinse ale ADRA, gata să-i mângâie, să-i ajute și să-i încurajeze pe cei în nevoie” a declarat Dorin Albu, Membru BOARD ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

 ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate