Caută
Close this search box.

Premiul I pentru ADRA România la Gala Solidarității Internaționale GLOBUE 2017

Luni, 11 decembrie 2017, la Hotel Marshal Garden, din București, a avut loc cea de-a III-a ediție a Galei Solidarității Internaționale, în cadrul căreia Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a câștigat premiul I, la secțiunea ”Organizații neguvernamentale care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate”, pentru contribuția la sporirea solidarității globale și la crearea unei lumi mai bune.

Gala Solidarității Internaționale: ”Felicitări încă o dată, ADRA România! Vă încurajăm și vă rugăm să o țineți tot așa, suntem mândri de voi!”

”Gala GLOBUE 2017”, prezentată în acest an de Dana Gonț, jurnalist Digi24, a fost organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND), cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al României (MAE) prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare (RoAid) și al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare – Centrul Regional pentru Europa și Asia Centrală (UNDP).

Pe lângă marii câștigători ai serii, invitații speciali au împărtășit cu publicul prezent la eveniment, experiențe proprii de implicare în solidaritatea internațională. Printre aceștia s-au numărat Alex Găvan, alpinist de altitudine extremă, câștigătorul categoriei Activiști din cadrul primei ediții, Laura Ştefănuţ, jurnalist de investigații și Alessio Menegazzo, director pentru Sustenabilitate și Afaceri Instituționale Enel România.

GLOBUE 2017 și-a premiat câștigătorii într-un eveniment select în care au fost puse în lumina reflectoarelor modele românești de implicare în dezvoltare internațională, proiecte care aduc în lumină încercările prin care trec oamenii din diferite colțuri ale lumii pentru a-și asigura lucruri pe care mulți dintre noi le considerăm de la sine înțeles. În cadrul Galei se oferă una dintre ocaziile cele mai potrivite pentru a fi aduse în discuție empatia, solidaritatea și dezvoltarea durabilă, responsabilă, cu atenție față de societate și față de mediu.

Câștigătorii Galei au fost selectați dintr-un total de 170 proiecte depuse, pentru 7 categorii diferite, fiind premiați simbolic susținătorii și promotorii solidarității internaționale din societatea civilă, presa, mediul academic, mediul de afaceri și sectorul public din România, aceștia împărtășind participanților motivația, experiența și lecțiile învățate.

Gala a fost deschisă de către Excelența Sa, Dl. Urs Herren, Ambasadorul Elveției în România, care a precizat: ”Doresc ca în această ocazie să vă transmit un mesaj de mulțumire, un mesaj al sprijinului și un mesaj al încurajării. Democrația reală nu este doar în timpul procesului electiv, o dată la 4 ani, ci este când cetățeni maturi sunt implicați în comunitățile lor. Participarea societății civile este esențială din 2 puncte de vedere: în primul rând, deoarece societate civilă și ONG-urile sunt o oglindă și o instanță critică ale altor puteri ale statului; în al doilea rând, sunt esențiali ca furnizori de servicii. Conform statisticilor, în Elveția, 2 din 5 cetățeni, peste 18 ani, sunt implicați în voluntariat la nivelul comunității, de-a lungul anului. Consider că acesta este un aspect al democrației care nu poate fi supraestimat. De asemenea, îmi doresc ca lucrurile să fie similare și în România. Mă bucur pentru faptul că am fost invitat la acest eveniment și continuați acest angajament și în 2018 pentru dezvoltarea sustenabilă a României și a întregii lumi”.

Prezent la eveniment, Ștefan Tomoiagă, Președinte ADRA România a declarat: ”Felicitări, ADRA România! Felul în care Dumnezeu ne iubește nu are nimic în comun cu lumea aceasta. Ne arată dragostea Lui în atâtea moduri! Mă bucur pentru ADRA România pentru că a ales să primească dragostea Lui și continuă să o împărtășească prin proiectul „Speranță pentru imigranți”. Felicit ADRA România pentru cel de-al doilea premiu I câștigat anul acesta – acum primit la Gala Solidarității Internaționale, iar în primăvară primit la Gala Societății Civile. Felicitări pentru dedicare, pentru că nu vă limitați doar la granițele țării, ci îndepliniți un deziderat al Sfintei Scripturi. Felicit pe toți donatorii și pe cei aproape 100 de voluntari care s-au implicat și au ajutat în organizarea activităților specifice desfășurate în cele 9 intervenții umanitare de solidaritate internațională cu refugiații. Ați arătat faptul că pentru Dumnezeu nu există bariere! El ne cheamă pentru a duce vești bune de pace și de salvare!”

”Vă mulțumim! Acest premiu care ne onorează este o mare bucurie, dar și o responsabilitate în vederea implementării cu succes a tuturor proiectelor. Faptul că, pe baza implicării active în țări în curs de dezvoltare, echipa ADRA România este apreciată la o scară așa de mare în cadrul acestui eveniment atât de frumos și cu o ținută aleasă – Gala Solidarității Internaționale GLOBUE 2017 – nu poate decât să ne bucure. Ne dorim ca și pe viitor să iubim oamenii așa cum am fost învățați de către Întemeietorul creștinismului. Vă mulțumim pentru podiumul pe care ne-ați așezat prin această recunoaștere și, totodată, vă mulțumim vouă, echipa ADRA România – angajați, voluntari, sponsori și parteneri – care ne-ați susținut și ați dat mai mult decât o mână de ajutor persoanelor defavorizate. Cu sprijinul vostru susținut, participarea ADRA în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale persoanelor asistate a făcut diferența. Motoul ADRA ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!” a motivat și va coordona acțiunile noastre: începe să ajuți fie și un singur refugiat, dar începe! – în multe locuri, soluția aceasta a făcut diferența chiar între viață și moarte” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Când mă gândesc la solidaritate și empatie, mă gândesc la zecile de voluntari care și-au pus de-o parte din timpul și resursele lor, pentru a face ceva diferit fața de unii din semenii lor. Acești voluntari au decis să se plaseze într-un context mai larg, și-au dozat eforturile dincolo de granițele țării oferind alinare, sprijin și susținere persoanelor găzduite în tabere de refugiați din Grecia și Irak. Ne bucurăm de recunoșterea activității pentru proiectul ”Speranță pentru imigranți” în cadrul Galei Solidarității Internaționale. Mulțumim tuturor voluntarilor și donatorilor care au ales să fie alături de ADRA România, făcând posibilă această apreciere. Încă este nevoie de ajutorul nostru, pentru a construi împreună un viitor mai bun pentru cei care au fugit din calea războiului” a declarat Mihai Brașov, voluntar ADRA România și coordonator proiect ”Speranță pentru imigranți”.

”Considerăm că succesul activităților noastre depinde în mare măsură de resursa umană, de oameni solidari cu cei în nevoie, astfel încât, prin efort conjugat, să oferim ajutor unui număr cât mai mare de beneficiari. ADRA România prin activitatea implementată în cadrul proiectelor desfășurate contribuie la atingerea obiectivelor globale privind dezvoltarea sustenabilă, iar acest premiu ne bucură mult. Mulțumim tuturor celor care au ales să ofere din timpul lor sau din finanțele lor, pentru a fi un sprijin pentru alții, prin ADRA România. Acest premiu le aparține tuturor acelora care susțin activitatea ADRA România, pentru empatia, dăruirea, spiritul de sacrificiu și continua preocupare de a ajuta la îmbunătățirea calității vieții acelora care nu au avut parte de aceleași privilegii!”  a declarat Monica Brînceanu, Responsabil Comunicare ADRA România.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România, prin proiectul ”Speranță pentru imigranți” recunoște umanitatea în această criză a refugiaților, cât și valoarea fiecărui om implicat. Prin faptul că drepturile omului sunt respectate și se acționează cu compasiune, se transmite un mesaj clar de putere pe parcursul acestei situații complexe și fragile. Prin activitățile sale specifice, ADRA dorește minimalizarea impactului acestei situații copleșitoare și de nesuportat pentru câți mai mulți bărbați, femei și copii.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

 

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate