Caută
Close this search box.

Primăria Generală a Municipiului București a finanțat proiectul Casa ADRA cu suma de 160.000 lei

În perioada 01 septembrie – 15 decembrie 2022, Primăria Generală, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, a acordat finanțare în valoare de 160.000 lei Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România cu scopul susținerii victimelor violenței domestice din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă pentru Victimele Violenţei în Familie – Casa ADRA. Finanțarea nerambursabilă din bugetul local al Municipiului București a activităților nonprofit de interes local pentru Casa ADRA a fost acordată pe o perioadă de 4 luni, începând cu luna septembrie 2022.

Pentru finanțarea primită, procesul de aplicare în vederea solicitării finanțării a fost început în vara anului 2022 prin întocmirea și depunerea documentației necesare. În urma parcurgerii etapelor de evaluare, solicitarea de finanțare s-a finalizat cu aprobarea și semnarea contractului de finanțare în conformitate cu prevederile H.C.G.M.B..

Programul de finanțare nerambursabilă își propune să sprijine inițiative și acțiuni în domeniul asistenței sociale, ale persoanelor fizice și juridice fără scop patrimonial din Municipiul București, precum și creșterea calității serviciilor sociale acordate cetățenilor Municipiului București. Municipiul București, prin Direcția Generală de Asistență Socială, alocă fonduri în conformitate cu Legea nr. 350/2005 și regulamentul aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 274/2018 proiectelor care își propun ca obiectiv general dezvoltarea și diversificarea serviciilor sociale prevăzute la secțiunea ”Proiecte sociale”.

„Ne-am bucurat de această colaborare și dorim să încurajăm toate persoanele care sunt victime ale violenței domestice să apeleze cu încredere la serviciile oferite de ADRA prin proiectul „Casa ADRA”. Aici vor găsi oameni care să le ofere tot sprijinul de care au nevoie pentru a depăși situațiile traumatizante în care se află. ADRA România vine în sprijinul victimelor violenței în familie prin acordarea mai multor servicii, cum ar fi consilierea psihologică, găzduire, hrană și asistență medicală la nevoie. Practic, intervenția ADRA se realizează pe mai multe planuri, ceea ce a condus la atingerea tuturor obiectivelor pe care și le-a propus”, a declarat Alina Dorobanțu, Inspector specialitate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului Bucureşti – DGASMB.

„Apreciem faptul că autoritățile susțin activitatea organizațiilor neguvernamentale, în cazul nostru activitatea „Casa ADRA”, în vederea diminuării efectelor violentei domestice și, implicit, în încercarea de a soluționa această problemă socială. Aceste eforturi conjugate ne fac mai relevanți, iar împreună putem atinge rezultate mult mai mari, decât dacă am activa individual. De asemenea, ne bucurăm că este valorificată expertiza organizației noastre, având un model de bune practici atât în ceea ce privește parteneriatul public privat, cât și asistarea femeilor care se confruntă cu violență domestică”, a declarat Valentina Sturzu-Cozorici, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Fii alături de ADRA România și investește în lupta împotriva violenței în familie! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”.
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după mottoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate