Caută
Close this search box.

Raport ADRA Muntenia și Dobrogea 2017 – 2020


Duminică, 21 martie 2021, în Campusul Universității Adventus, din comuna Cernica, județul Ilfov, a avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Muntenia, cu delegați prezenți din județele București, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Constanța și Tulcea. În cadrul întâlnirii s-a validat raportul ADRA din zona Muntenia și Dobrogea din perioada anilor 2017 – 2020.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ADRA-Muntenia-2017-2020-1024x768.jpg

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor 4 ani, implementând cu succes 73 de proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației:

“ADRA are în atenţie omul aflat în dificultate, răspunzând nevoilor sale fundamentale. Din acest motiv, cele cinci portofolii de interes ADRA confirmă prezenţa membrilor ei acolo unde este semnalată o nevoie. Astfel, activităţile specifice se adresează următoarelor domenii esenţiale: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

”Prin inițiativele și proiectele echipei ADRA, oamenii primesc un spirit de înnoire și energie nouă pentru viață. Poți înțelege mult mai bine schimbările din inima acestor oameni fiind implicat mai de aproape în proiectele ADRA. De cele mai multe ori, noi gândim în mintea noastră și ne lamentăm că dacă ar veni cineva cu o putere extraordinară și, ca în legendele vechi, ar transforma totul în aur prin atingerea lui, poate atunci am putea să schimbăm țara noastră și atunci am putea să îmbunătățim viața tuturor, dar acest lucru rămâne doar la nivelul ipotetic și doar la nivelul idealist. Însă, când oameni de bună credință iau în serios chemarea pe care o au și își folosesc darurile și talentele pe care le au și îi conving și pe alții – autorități, agenții, ONG-uri – uite că se poate. Mă bucur de faptul că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea poate să fie implicată de către Agenția ADRA România în proiecte care schimbă vieți și probabil nu doar o viață a unei familii, ci probabil și o viață schimbată în bine a generațiilor următoare. În orice timp și în orice loc, dezvoltarea și refacerea destinului uman s-a făcut prin educație, indiferent de forma în care aceasta a fost organizată. Astfel că, menirea Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA este cel mai bine implementată și realizată prin programe care sprijină educația. suntem încurajați să continuăm lucrurile bune pe care ADRA România le face” a declarat Gabriel Ișvan, Responsabil ADRA Muntenia și Dobrogea 2017 – 2020.

Isus exemplul nostru! Adusă la existență de Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situații vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive și adecvate, prin crearea de parteneriate și prin acțiuni responsabile în vederea atingerii scopului propus. Lucrarea de a-i ajuta pe cei săraci este dată bisericii din toate veacurile pentru ca membrii ei să poată dezvolta simpatie și iubire, astfel încât să poată da pe față înaintea altora puterea Evangheliei lui Isus Hristos. El a folosit mai mult timp pentru vindecarea bolnavilor decât pentru predicarea Evangheliei. Suntem învățați de exemplul Domnului Hristos că adevăratul scop al vieții este slujirea altora.

“În timp ce lumea este interesată de ceea ce pot realiza și acumula oamenii, ADRA este interesată de ceea ce pot deveni aceștia. ADRA este locul unde viziunea și acțiunea se împletesc. De aceea, acolo unde cei înfrânți văd bariere, ADRA zărește trambuline. În condițiile escatologice avansate în care trăim, compasiunea joacă un rol crucial. Mulțumesc tuturor sponsorilor și voluntarilor care s-au implicat animați de regula de aur și fiind conștienți că, în orice timp, cultivarea bunăvoinței de a face altora ceea ce am dori ca ei să ne facă nouă ar reduce la jumătate suferințele vieții. ADRA România este interesată de soarta oamenilor și ajunge la ei îndeplinindu-le nevoile necesare. Mă bucur că sunt și eu parte a echipei ADRA pentru a oferi ajutor” a declarat Daniel Neacșu, Manager Proiect. Coordonator Proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea 2017 – 2020.

În perioada anilor 2017 – 2020, în Conferința Muntenia, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 47.540 persoane prin intermediul a 73 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 7.159 voluntari activi și a 739 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținere din partea celor 1.282 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ADRA-Romania-motto-2019a-1013x1024.jpg

Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri, prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este ADRA-Romania-Thank-you-verde-1024x768.jpg

Gabriel Ișvan, Responsabil ADRA Muntenia și Dobrogea 2017-2020
Daniel Neacșu, Manager Proiect / Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea 2017-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate