Caută
Close this search box.

Sărbătorile se petrec altfel “acasă”; În special pentru cei care nu au avut niciodată o casă

DSC_4679În cadrul proiectului “În sfârșit acasă” desfășurat de ADRA România în regiunea Moldovei, marti, 17 decembrie 2013, au fost inaugurate doua noi locuinte sociale. Cele două cazuri alese cu grijă sunt impresionante prin implicațiile sociale însă de acum, șansele la o viață mai bună cresc la fel de impresionant.

Prima locuinta a fost inaugurată chiar de dimineață, împreună cu primarul localității, domnul Mihai Ambarus. Beneficiarii, membrii familiei Panaite, o familie cu sapte copii, cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, din localitatea Grigoreni, jud. Bacau, a caror mama a murit in luna octombrie anul trecut, în urma cancerului.

Tatăl, un om responsabil si preocupat pentru binele copiilor, a ramas sa-si creasca singur copii, fiind hotarat, asa cum declara, sa munceasca chiar si in genunchi, dar sa-i tina pe copii impreuna si acasa. Niciodata nu au avut o casa a lor, si ultimul spatiu in care si-au gasit adapostul a fost dispensarul veterinar al fostului CAP din localitate, pus la dispozitie de primarie. Era greu de crezut ca din alocația copiilor si din banii castigati din munca cu ziua, tatal va reusi vreodata sa-si construiasca o casa.

M-am bucurat să pot colabora cu ADRA România încă din 2006 în diverse proiecte. Acum, particip pentru prima dată la implementarea unui astfel de proiect social prin care se construiește o casă unei familii nevoiașe. Sper ca această familie să se bucure din plin de acest cadou valoros, primit acum, în prag de sărbători

a declarat după inaugurare domnul Mircea Ambăruș, primarul comunei Scorteni.

ADRA Romania in colaborare cu voluntari din tara si strainatate (romanii din diaspora: Franta, Spania, SUA) a construit o casa frumoasa pentru acesti copii, care se bucura acum ca in sfarsit vor avea un loc pe care sa-l numesca „casa noastra”.

A doua locuinta a fost inaugurată la doar câteva ore distanță, de data aceasta în localitatea Murgeni, județul Vaslui. Bneficiara, doamna Luminita Simion, isi creste singura cele trei fete, cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, deoarece a fost nevoita sa se desparta de sotul sau datorita violentei domestice la care era supusa atata dansa, cat si cele trei fiice. Dupa o perioada in care a stat in chirie intr-o garsoniera din Murgeni, are acum sansa sa se mute intr-o casa noua, construita cu multa daruire de catre voluntarii ADRA.

Acest proiect s-a bucurat de sprijinul Primariei locale, care a oferit o suprafata de teren unde să fie construit acest imobil. Intr-un timp destul de scurt, cu ajutorul sponsorilor din Romania dar si din strainatate( Austria, Spania, Franta), ADRA a ridicat si realizat lucrarile de finisaje la aceasta casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate