Caută
Close this search box.

Școala mea, un loc frumos! – un nou proiect ADRA România implementat cu succes: „Mii de mulțumiri ADRA pentru deschidere și pentru tot sprijinul de care ați dat dovadă în susținerea elevilor din școala noastră!”

Joi, 15 septembrie 2022, a avut loc în comuna Poiana Cristei, județul Vrancea un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Prin intermediul acestui proiect ADRA a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 50 de copii înscriși la Școala Gimnazială Tîrîtu din comuna Poiana Cristei, județul Vrancea. Obiectivul acestui proiect a fost amenajarea a 3 săli de clasă și a cancelariei, prin schimbarea pardoselii, precum și achiziționarea de mobilier școlar adecvat cerințelor actuale.

Proiectul „Școala mea, un loc frumos!” pentru cei 50 de elevi s-a desfășurat pe o perioadă de 1 lună și 17 zile, demarând pe data de 29 iulie 2022 și finalizându-se pe data de 15 septembrie 2022. Scopul proiectului, cu o investiție de 8.000 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ prin creșterea gradului de participare a copiilor din mediul rural la procesul de învățământ obligatoriu, în special pentru copiii din zone defavorizate si cu grad crescut de abandon.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!” a fost coordonată de către Willy Cotruță, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Prezentă în 118 țări, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România susține educația, sănătatea și un nivel de trai sustenabil. Trebuie să fiți fericiți să trăiți în mijlocul acestor peisaje minunate, în această localitate minunată care le cuprinde pe toate din plin. Copiii și tinerii reprezintă categorii prioritare de beneficiari ai proiectelor ADRA România. La zecile de mii de beneficiari ADRA România numărați an de an la nivel național, astăzi se adaugă și cei 50 de elevi ai școlii dumneavoastră și lucrul acesta ne bucură. Mulțumim celor care s-au unit cu ADRA în ajutorarea copiilor prin acest proiect. Prin scopul ADRA slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit, ne ducem promisiunile până la capăt!”.

„Mii de mulțumiri ADRA pentru deschidere și pentru tot sprijinul de care ați dat dovadă în susținerea elevilor din școala noastră. Sunteți pentru a doua oară în comuna noastră. Mulțumim finanțatorului că s-a gândit și la noi, în special la elevii din școala aceasta. Mulțumesc încă o dată Agenției ADRA România fiindcă s-au implicat în educația acestor copii!”, a declarat Vlad Petruș, Primar comuna Poiana Cristei.

„Întâlnirea de astăzi are ceva inedit legat de frumusețea locului, dar și cât de greu este să ajungi aici, iar asta mă face să mă gândesc la efortul pe care l-au depus cei care au lucrat spre implementarea proiectului ADRA „Școala mea, un loc frumos!”. Nu putem decât să ne bucurăm pentru acești copii că au un loc unde să învețe ca să ajungă oameni mari și de bine. Vă mulțumesc!”, a declarat Asaftei Mugurel, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Când am ajuns în localitatea dumneavoastră am rămas uimit de frumusețea acestui loc. Încet, încet, vom urca treaptă cu treaptă pe piramida educației, unde vom ajunge la lucrurile cele mai de dorit. Îmi doresc din suflet ca acești copilași frumoși să poată învăța, să aibă cele necesare pentru o educație mai bună. Domnul cu noi toți!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„ADRA este un ajutor de nădejde pentru toți beneficiarii și nu numai, ci și pentru cei care s-au implicat în acest proiect frumos. Ajutorul vine întotdeauna de la Dumnezeu, în special în implementarea proiectelor de tipul acesta. Cred că pentru mulți dintre noi școala a fost și este ceva special și deosebit care face parte din noi. Școala este ca a doua casă, fiindcă elevii petrec foarte multe ore învățând pentru viitorul lor. Cu ajutorul lui Dumnezeu și al sponsorului, am putut duce la final implementarea acestui proiect, unde copiii din școala aceasta vor studia pentru viitorul lor, astfel devenind, la rândul lor, oameni de nădejde pentru societate”, a declarat Daniel Chiriac, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Școala mea, un loc frumos!„.

„În acest moment de sărbătoare nu am decât să spun că mulțumesc Cerului și celor care s-au implicat în a duce la bun sfârșit acest proiect. În momentul de față, trăiesc o bucurie de nedescris pentru acești copii care se vor bucura de condiții mai bune de învățământ. Le spun copiilor să prețuiască tot ce s-a făcut pentru ei, astfel dând un exemplu bun de urmat generațiilor viitoare. Le mulțumesc încă o dată tuturor celor care s-au implicat în implementarea proiectului”, a declarat Mihăiță Filimon, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Școala mea, un loc frumos!„.

„Astăzi sunt foarte fericită și vreau să vă spun câteva motive pentru care sunt bucuroasă și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru. În primul rând, sunt fericită pentru că încă o dată ADRA cu sprijinul finanțatorului investește în educație. Un al doilea motiv este acela că din zecile ONG-uri din țara noastră, finanțatorul pentru al treilea an consecutiv alege ADRA România. Lucrul acesta nu face decât să ne ajute să înțelegem gradul de încredere pe care l-am câștigat în timp, prin muncă și responsabilitate și vrem să vă mulțumim. Am dezvoltat frumos acest proiect și acest parteneriat. Al treilea motiv pentru care sunt fericită este pentru că am venit în zona aceasta și sunt recunoscătoare pentru lucrul bine făcut pentru copiii din școala aceasta, cât și pentru deschiderea din partea școlii de a ne accepta ajutorul. Sunt fericită că ADRA investește în educație și are o expertiză bogată în domeniul acesta și sunt convinsă că și mai departe vom susține proiecte care aduc bucurie și plus valoare în viața copiilor”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate