Caută
Close this search box.

„Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ales pe noi pentru a crea o bucurie nemărginită și o stabilitate pentru acești copii” – Loc de joacă pentru preșcolari, un nou proiect ADRA România implementat cu succes

Joi, 15 septembrie 2022, a avut loc în comuna Câmpuri, județul Vrancea un eveniment special prilejuit de finalizarea proiectului ADRA „Loc de joacă pentru preșcolari”. Prin intermediul acestui proiect ADRA a contribuit la îmbunătățirea actului educațional pentru cei 138 de copii înscriși la „Școala Gimnazială și Grădinița Rotileștii Mari”, prin amenajarea unui loc de joacă pentru copiii de la grădiniță și nu numai, un spațiu controlat în care să se poată juca în siguranță, departe de pericolele străzii atât în timpul programului, cât și după, sub directa supraveghere a educatorilor și părinților.

Proiectul „Loc de joacă pentru preșcolari” s-a desfășurat pe o perioadă de o lună și 17 zile, demarând pe data de 29 iulie 2022 și finalizându-se pe data de 15 septembrie 2022. Scopul proiectului, cu o investiție de 8.500 EUR, a fost îmbunătățirea condițiilor de învățământ pentru cei 138 beneficiari, prin transformarea unui spațiu existent într-un loc de joacă sigur, deoarece la momentul actual grădinița nu deținea un loc de joacă funcțional care să ofere condiții optime și de siguranță pentru copiii care frecventează această unitate de învățământ.

ADRA România, cu sprijinul unui finanțator unic din domeniul de expertiză ”Educație și Sănătate de Bază”, și-a propus și a realizat cu succes îmbunătățirea condițiilor de viață pentru copiii și cetățenii localității. Implementarea proiectului ADRA „Loc de joacă pentru preșcolari” a fost coordonată de către Willy Cotruță, Bogdan Stănică și Gabriela Istrate.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România investește în potențialul oamenilor. Preocuparea cea mai mare a noastră sunt copiii și tinerii. Mai bine de jumătate dintre beneficiarii proiectelor ADRA România sunt din această categorie. Ne bucurăm de faptul că și în vremurile acestea putem să investim, iar cea mai frumoasă investiție, în care credem, este investiția în oameni. Chiar dacă tratăm fiecare beneficiar cu aceeași egalitate de șanse, totuși, în ADRA România beneficiarii prioritari sunt copiii și tinerii. Ne bucurăm de faptul că proiectul acesta care are și un nume reprezentativ „Loc de joacă pentru preșcolari”, nu face altceva decât să îndeplinească scopul ADRA și anume să slujim umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit. Ne dorim din toată inima, cu dreptate, compasiune și dragoste să putem investi în potențialul localităților, prin partenerii și finanțatorii pe care-i avem în așa fel încât voi dragi copii să puteți să aveți un loc și niște instrumente pentru a beneficia de aer curat în timpul pauzelor de la ore”.

„Mă declar mândru de faptul că în timpul mandatului meu, datorită reușitei colaborării dintre noi și ADRA, la care adaug ajutorul finanțatorului, a fost dus la bun sfârșit acest proiect, implementat cu un real succes. Vă mulțumesc din suflet că ne-ați ales pe noi pentru a crea o bucurie nemărginită și o stabilitate pentru acești copii. Echipamentele de joacă oferite sunt de bună calitate, astfel că ați reușit să aduceți un zâmbet pe fața copiilor. Aveți toată aprecierea noastră pentru tenacitatea și dorința de a ajuta. Vă suntem recunoscători și ne dorim o colaborare pe termen îndelungat”, a declarat Marius Cojocaru, Director „Școala Gimnazială și Grădinița Rotileștii Mari”, Vrancea.

„Datorită implicării ADRA România, care are aceste înclinații spre a ajuta pe cei în nevoie, se pot realiza astfel de minuni. Nu putem decât să ne bucurăm pentru acești copii că au un loc al lor de joacă și recreere. Mă simt binecuvântat că am fost astăzi aici și că am văzut acest teren de joacă. Mă rog ca Dumnezeu să ne inspire să putem oferi copiilor o traiectorie frumoasă în viață prin educația școlară”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Copiii din localitatea dumneavoastră au un motiv în plus să petreacă timp în aer liber făcând mișcare, fiind un surplus de sănătate pentru ei. Este o bucurie pentru noi că am reușit să vedem finalizat acest proiect și văzând fericirea de pe fețele copiilor, ne-am dat seama că a meritat tot efortul depus. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot!”, a declarat Willy Cotruță, Coordonator proiecte ADRA pentru Moldova și Bucovina.

„Mă bucură tare mult implementarea proiectului și faptul că totul a decurs cum trebuie, astfel realizându-se lucruri benefice pentru copii. Indiferent de ceea ce ne va rezerva viitorul noi nu vom renunța, deoarece ei sunt generația de mâine pe care o vom lăsa în urmă. Bucuria mea vine și din faptul că ADRA România și finanțatorul au colaborat atât de frumos împreună, astfel punând bazele unui viitor luminos pentru copii. Mulțumim lui Dumnezeu pentru tot!”, a declarat Daniel Chiriac, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Loc de joacă pentru preșcolari” și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

„Bucuria copiilor a achitat oboseala noastră”, a declarat Mihăiță Filimon, Voluntar ADRA în cadrul proiectului „Loc de joacă pentru preșcolari”.

„Sunt foarte fericită astăzi și mulțumesc lui Dumnezeu pentru că suntem într-o zi specială și am ajuns la încheierea proiectului din Câmpuri. Ne-am dorit mult ca proiectul să fie finalizat, iar copiii să se bucure de aceste condiții deosebite. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al finanțatorului și al colaboratorilor am reușit să ducem la bun sfârșit ceea ce ne-am propus. ADRA România este o organizație care investește în educație și acest proiect s-a pliat pe preocuparea pe care o avem în acest domeniu. Am luptat, luptăm și vom lupta pentru educație și pentru tot ceea ce înseamnă viitorul copiilor. Investim în formarea și dezvoltarea beneficiarilor noștri și ne bucurăm că putem uni eforturile pentru a face viața semenilor noștri mai frumoasă. Mulțumim tuturor și slavă lui Dumnezeu că împreună putem fi astăzi la ocazia aceasta de sărbătoare și sperăm la o frumoasă colaborare și mai departe”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate