Caută
Close this search box.

BUCUREȘTI: Încheierea unui nou an de cursuri de instruire în domeniul acordării primului ajutor.

Curs prim ajutor
Curs prim ajutor

Duminică, 9 iunie 2013 Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor ( ADRA ) România în parteneriat cu Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență ( ASVSU ) au încheiat cu succes cursurile pentru încă un an școlar de pregătire teoretică și practică în domeniul acordării primului ajutor în situații de urgență. În cele trei ore ale acestui ultim curs, cei prezenți s-au putut bucura, pe langă recapitularea noțiunilor teoretice în domeniul radiocomunicațiilor și de activități practice, cum ar fi exerciții de cautare, salvare și transport accidentați.

În acest an au fost înființate și pregătite primele grupe de voluntari pentru acordarea primului ajutor psihologic, echipe care vor acționa atât pentru victime și aparținători, cât și pentru salvatori. Cei aproape 100 de finaliști voluntari ai acestui an de pregătire 2012 / 2013 au în față examenul de „Radiocomunicații de Urgență – Radioamatorism” ce se va desfăsura pe data de 10 iulie 2013 împreună cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) după care se vor pregăti pentru examenul de sfârșit de an.

a declarat domnul Vasile Grosoșiu, Președintele ASVSU

Suntem bucuroși să observăm că o parte din ceea și-au propus în urmă cu trei ani cele două organizații partenere: ADRA România și ASVSU se materializează și anume instruirea celor care și-au manifestat dorința de a fi învățați să acorde primul ajutor celor aflați în nevoie. Sperăm ca toti participanții la aceste cursuri să treacă cu bine de examenele finale iar numărul celor care se vor implica în acest domeniu să fie mereu în creștere.

Sorin Goleanu, Directorul ADRA Romania

ADRA România, în colaborare cu ASVSU, a demarat acest proiect de pregătire a salvatorilor voluntari pentru a suplimenta numărul echipelor de intervenție în caz de dezastru deoarece, în prezent, numărul voluntarilor specializați în acordarea primului ajutor și a intervenției în caz de dezastre este relativ redus și s-ar putea dovedi insuficient în cazul unui dezastru major.

Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență (ASVSU) este o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2001, care combină experiența specialiștilor în servicii de salvare cu dorința de a ajuta societatea civilă în situații de urgență.

ADRA România este furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale și face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 125 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ

ADRA România mai este:

  • Membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)
  • Membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC)
  • Furnizor de servicii sociale acreditat pentru Centru de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate