Caută
Close this search box.

10 case în 10 zile a început! – a 251-a casă construită de ADRA România

Luni, 13 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Borcea, din județul Călărași, prima casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

”Ziua de astăzi este o ocazie de bucurie pentru ADRA România. Este o bucurie pentru noi să putem întinde o mână de ajutor, să oferim un sprijin celor în nevoie. Unul dintre principiile binefacerii curate este să oferi ajutor dezinteresat, fără să aștepți să primești ceva în schimb. Mulțumim autorităților locale și mulțumim tuturor celor care s-au implicat: sponsorilor și voluntarilor. Ne bucurăm pentru că astăzi, ADRA România vine în sprijinul a celei de-a 251 familie ajutată prin construirea unei locuințe. Nu ne oprim aici, ci vom continua lucrarea aceasta ori de câte ori este nevoie, urmând îmbunătățirea condițiilor de viață pentru cei ce trec prin situații speciale” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

Prezent la eveniment, Aniel Nedelcu, Primarul comunei Borcea, Județul Călărași a declarat: ”Mulțumim ADRA și Bisericii Adventiste pentru ajutorul oferit comunei Borcea. Doresc să vă felicit pentru această inițiativă. Sper să mai faceți astfel de fapte bune și pentru alte familii care au nevoie. Noi, comunitatea locală, trebuie să sprijinim oamenii, să fim aproape de ei și să îmbunătățim viața și condițiile de trai. Se vede clar că aceasta familie a început un nou drum. Viața lor s-a îmbunătățit!”

”Pentru noi, ca biserică, este o ocazie specială pentru că am putut să facem parte din această lucrare frumoasă. Toți voluntarii care au participat la construirea acestei noi case sunt membrii Bisericii Adventiste. Preocuparea aceasta o avem izvorâtă din Sfânta Scriptură, după modelul care ni l-a lăsat Isus Hristos. Sunt fericit pentru că toți cei prezenți, indiferent de crez, ca oameni, și-au unit forțele pentru a-i ajuta  pe semenii lor” a declarat Nicolae Ionescu, Pastor și Secretar Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Zona Muntenia și Dobrogea.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de mâine, 14 Februarie 2017, a celei de a doua case construită pentru 7 suflete, în Comuna Brădeni, județul Sibiu.

Înainte de începerea construcției:

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate