Caută
Close this search box.

3.558 persoane primesc ajutor în cea de-a 6-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Virusul COVID-19 nu aduce doar suferință fizică, iar problemele create nu sunt doar de ordin medical, victimele colaterale înmulțindu-se în fiecare zi. În special în rândul persoanelor defavorizate, a crescut numărul persoanelor fără loc de muncă ceea ce implică o creștere a riscului de sărăcie și imposibilitatea acoperirii nevoilor primare.

ADRA România continuă lupta împotriva virusului COVID-19 cu armele sale în cadrul proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”. În cea de-a 6-a săptămână de implicare cu acțiuni concrete pentru sprijinirea populației afectată de COVID-19, ADRA România a sprijinit 3.558 de beneficiari, dintre care 1.450 în cadrul unui nou proiect deschis cu finanțare externă. Concentrându-se pe categoriile de persoane aflate la risc, echipa ADRA a reușit să ajungă la 1.564 de adulți și 1.126 de copii din familii cu venituri reduse sau inexistente, 797 de bătrâni, 59 de antreprenori, 6 victime ale violenței domestice și 6 refugiați.

Astfel că, în săptămâna 12 – 18 aprilie 2020, ADRA România prin proiectul ”Sprijin Umanitar COVID-19” a fost alături de 3.558 de persoane oferind asistență potrivit nevoilor de moment generate de apariția virusului COVID-19, după cum urmează:

  • 2.066 de persoane cu risc crescut de sărăcie au beneficiat de alimente și produse de igienă de bază sau medicamente necesare prevenției infectării cu COVID-19;
  • 1418 de persoane cu venituri reduse și care se află la pragul subzistenței au primit pachete cu alimente de bază, dintre care 75 au primit o masă caldă și 65 au beneficiat de servicii medicale generale și de prevenție, precum și servicii sociale și de consiliere psihologică pentru situațiile de criză cu care se confruntă;
  • 59 de antreprenori au fost monitorizați și asistați în adaptarea activităților economice pentru depășirea obstacolelor economice actuale;
  • 9 persoane au beneficiat de servicii de asistență socială și consiliere psihologică;
  • 6 persoane au beneficiat de renovarea locuinței.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

”În inima României, într-un peisaj pitoresc am întâlnit familii ai căror copii nu au învățat să gândească și să viseze deoarece își poartă povara greu, zi de zi. Acum, într-o perioadă de izolare când doar cei ce își permit golesc rafturile magazinelor, prin proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19”, ADRA România vine în ajutorul acestor familii defavorizate cu pachete cu produse alimentare și de igienă. Sunt fericită că am putut întinde o mână acestor copii nefericiți, oferindu-le măcar pentru o perioadă de timp pâinea cea de toate zilele. Sunt privilegiată să am alături o echipă de voluntari ADRA și împreună putem aduce zâmbetul pe fețele acestor micuti” a declarat Adina Nițu, Manager Proiect / Coordonator proiecte ADRA în Transilvania Sud.

”Criza provocată de noul virus COVID-19 a lovit fără milă și în familiile de refugiați care, fugind din cauza conflictelor militare, au găsit un adăpost în țara noastră. Locurile de muncă de unde își mai găseau resursele pentru a trăi s-au închis. Chiriile trebuie plătite, copiii hrăniți. Prin proiectul ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19” am putut să aducem bucurie unor familii încercate oferindu-le alimente, medicamente și consiliere. Dumnezeu să binecuvânteze fiecare donator care sacrifică în multe feluri și pentru aceste categorii sociale dezavantajate” a declarat Mihai Brașov, Asistent Manager Voluntar / Coordonator proiect ”Speranță pentru Imigranți” ADRA România.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT ADRA România 5:
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT ADRA România 4:
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT ADRA România 3: 
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT ADRA România 2: 
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT ADRA România 1:  

ADRA România

7 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate