Caută
Close this search box.

958 persoane primesc ajutor în cea de-a 8-a săptămână de implementare a proiectului ADRA ”Sprijin umanitar COVID-19”

Deși starea de urgență se apropie de final, toate implicațiile apariției COVID-19 în viața fiecăruia dintre noi, în mod direct sau indirect, vor rămâne încă multă vreme. ADRA România rămâne la datorie încercând să reechilibreze pe cât posibil viața celor afectați colateral.

În cea de-a 8-a săptămână de implementare a proiectului ”Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA a intervenit favorabil pentru 958 de persoane dintre care 649 au fost adulți care și-au pierdut locul de muncă sau cu venituri insuficiente pentru a asigura condiții minime de trai familiei, 178 au fost bătrâni singuri aflați la risc cu nevoi urgente de alimente și produse de igienă, 76 au fost copii proveniți din familii cu venituri reduse, 38 antreprenori care se confruntă cu dificultăți sau provocări în adaptarea activității economice la contextul actual, 10 persoane refugiate și 7 victime ale violenței domestice cu nevoi stringente de incluziune socială.

Astfel că, în săptămâna 26 aprilie – 02 mai 2020, serviciile specializate și adaptate nevoilor specifice generate sau accentuate de contextul COVID-19 s-au concretizat prin proiectul ADRA ”Sprijin Umanitar COVID-19” pentru 958 de persoane, după cum urmează:

  • 602 persoane aflate în situații limită au primit alimente, dintre care 75 de persoane au primit zilnic și o masă caldă, 16 persoane au primit și produse de igienă și 14 persoane au primit și consiliere psihologică în contextul COVID-19;
  • 304 persoane cu risc crescut de sărăcie au primite pachete cu alimente și produse de igienă de bază;
  • 38 de antreprenori au fost monitorizați și asistați în adaptarea activităților economice pentru depășirea obstacolelor economice actuale;
  • 10 persoane au beneficiat de servicii de asistență socială și consiliere psihologică de criză;
  • 4 persoane au primit suport în vederea continuării lucrărilor pentru asigurarea locuinței.

”Resursele financiare sunt în orice timp o provocare pentru ONG-uri, cu atât mai mult acum, în timp de criză. ADRA România valorifică eficient fondurile destinate ajutorului umanitar în contextul COVID-19 pentru a ajunge la cei fără ajutor și fără speranță. ADRA România schimbă vieți și reașază traiectoria oamenilor afectați de criză” a declarat Tanța Bebereche, Contabil Șef ADRA România.

”Activitatea de psiholog în contextul Covid-19 trece dincolo de consiliere și intervenție psihologică pentru a gestiona perioada de criză, consilierea ținând cont de factorii de vulnerabilitate personală, dar mai ales de acutizarea lipsurilor materiale în cazul familiilor defavorizate. Astfel, prin proiectul ”Sprijin Umanitar Covid-19”, ADRA România reușește să împlinească nevoile lor pe mai multe planuri: fizic prin donațiile care sosesc din partea unor oameni generoși; psihic prin specialistul ce reface echilibrul emoțional al beneficiarilor, integrând evenimentul în contextul vieții personale; cât și spiritual, prin dovada vie că numai un Dumnezeu iubitor ar fi putut trimite o astfel de echipă ce răspunde concret nevoilor lor” a declarat Anca Țepuș, Psiholog ADRA România.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate. 

În cadrul proiectului ”Sprijin umanitar COVID-19”, special creat pentru situația actuală, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului de produse de bază pentru menținerea siguranței.

Implică-te și tu!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Sprijin umanitar COVID-19” și să se implice, o pot face prin:

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 130 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Răspândirea actuală a virusului COVID-19 la nivel global: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  • (19.04 – 25.04.2020) RAPORT 7 ADRA România COVID-19:
  • (12.04 – 18.04.2020) RAPORT 6 ADRA România COVID-19:
  • (05.04 – 11.04.2020) RAPORT 5 ADRA România COVID-19:
  • (29.03 – 04.04.2020) RAPORT 4 ADRA România COVID-19:
  • (22.03 – 28.03.2020) RAPORT 3 ADRA România COVID-19:
  • (15.03 – 21.03.2020) RAPORT 2 ADRA România COVID-19:  
  • (08.03 – 14.03.2020) RAPORT 1 ADRA România COVID-19:  

ADRA România

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate