Caută
Close this search box.

ADRA a inaugurat la Milisauti inca o casa pentru sinistrati

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) România, alături de doamna subprefect Zarojanu Angela, a domnului primar Laurus Mircea (alături de doi membri ai echipei sale), a oficiat marţi, 14 decembrie în Milișăuți, ceremonia de inaugurare a primei locuinţe din zonă construită pentru sinistraţii inundaţiilor din august 2010.

În ciuda gerului de afară, atmosfera de inaugurare a fost una caldă, de sărbătoare, domnul primar întâmpinându-și oaspeții cu sarmale și bucate tradiționale bucovinene, celebrând solidaritatea dintre oameni și instituții care a avut ca rezultat oferirea unei case pentru o bătrână ce pierduse totul din cauza apelor.

Impresionați de tragedia bătrânei singure, ADRA împreună cu Primăria Milişăuţi, au făcut planul de acțiune. Pe terenul oferit de Primărie, cu materialele de construcție oferite de Guvern și ADRA, mai multe grupe de voluntari ADRA, plini de entuziasm, au început încă din vară construcția casei. Au venit voluntari din toate părțile României lăsând o amintire frumoasă localnicilor pentru bucuria cu care au dăruit din timpul și energia lor celor aflați în necaz.

A fost o plăcere să colaborăm cu ADRA, și ne-am bucura dacă pe viitor vom avea ocazia unei noi colaborări

a declarat domnul primar Laurus Mircea

Bucuria mea nu încape nici în cuvinte nici în sufletul meu obosit de necazuri

a declarat Calinciuc Lucreția, proprietara casei

Proiectul „Speranță mai presus de ape”, prin care s-a realizat această construcție, cuprinde 45 de case și se apropie cu pași repezi de final, lăsând în urmă amintirea tristă a inundațiilor.
Echipa ADRA a vizitat în drumul său mai multe zone inundate (Dornești, Siret, Milișăuți) și acolo unde în vară a întâlnit dezastrul provocat de ape, acum au fost întâmpinați de recunoștința sinistraților. Aceștia își reparaseră gospodăriile și povestesc cum, numai după ce au trecut prin necazul pierderii au putut observa rezultatele frumoase ale solidarității umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate