Caută
Close this search box.

ADRA inaugurează o nouă locuinţă pentru sinistraţi

Dupa ce preşedintele României, Traian Băsescu a finalizat prima casă pentru sinistraţi la Săuceşti, Bacău, ADRA România a inaugurat-o pe a doua.

ADRA România împreună cu Primăria din Săuceşti, Bacău a inaugurat marţi, 18 noiembrie 2008 a doua locuinţă reconstruită în urma inundaţiilor din luna iulie a acestui an în localitatea Săuceşti din judeţul Bacău. Beneficiarii locuinţei sunt Elena şi Constantin Savin, doi bătrâni de 74 de ani, rămaşi fără niciun sprijin care pierduseră în urma inundaţiilor din vara acestui an, tot ce agonisiseră într-o viaţă.

La recepţia noii locuinţe au participat primarul localităţii, domnul Manea Costinel Ştefănuţă, Ciprian Iorgulescu din partea Conferinţei Moldova a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi o parte dintre voluntarii care au participat la construcţia casei. Domnul primar aprecia implicarea fundaţiei ADRA în proiect şi în mod deosebit calitatea lucrărilor, recunoscând faptul că locuinţa familiei Savin este frumoasă şi confortabilă.

ADRA România a început lucrările de reconstrucţie la Săuceşti la începutul lunii septembrie 2008, având sprijinul autorităţilor locale dar şi a numeroşi voluntari care au grăbit prin efortul lor finalizarea casei până la venirea frigului. Lucrarea de la Săuceşti face parte dintr-un proiect mai amplu iniţiat de ADRA România şi intitulat sugestiv, O casă pentru un cămin. Alte şapte locuinţe construite în parteneriat cu autorităţile locale sunt în lucru, în câteva din localităţile afectate de ape din Suceava, Botoşani şi Maramureş.

Valeria Roman – ADRA Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate