ADRA România acreditată ca furnizor de servicii sociale

Comisia de acreditare a furnizorilor de servicii sociale a Municipiului Bucureşti la şedinţa sa din 20 martie 2007 a decis să acorde Agenţiei Adventiste pentru Dezvoltare Refacere şi Ajutor – ADRA România – acreditarea ca furnizor de servicii sociale. Acreditarea a avut în atenţie dosarul depus de ADRA România la sfârşitul lunii noiembrie 2007 prin care aceasta solicita Comisiei acreditarea a două centre care urmează să-şi consolideze activitatea în domeniul asistenţei sociale. Este vorba de Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Victimele Dezastrelor Naturale şi Centrul de Informare şi Consiliere pentru persoanele aflate în dificultate.

Comisia a decis în unanimitate acreditarea celor două Centre pe o perioadă de trei ani. Această decizie este un important pas înainte în recunoaşterea activităţii ADRA România ca partener social credibil, oferă un plus de profesionalism organizaţiei şi reprezintă o poartă de acces spre fonduri guvernamentale şi europene. De cealaltă parte, ADRA va trebui să facă dovada încrederii oferite, prezentând o dată la trei luni un raport privind activitatea acestor centre.

Cele două centre au ca obiective generale: identificarea nevoilor sociale individuale, familiale sau de grup, măsuri şi acţiuni de urgenţă în vederea reducerii efectelor situaţiilor de criză, sprijin pentru menţinerii în comunitate a persoanelor aflate în dificultate, consiliere psihologică şi acţiuni de conştientizare şi sensibilizare socială precum şi activităţi de informare despre drepturi şi obligaţii sau activităţi socio-educative pentru părinţi şi copii aflaţi în dificultate.

Valeria Roman, ADRA România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate