Caută
Close this search box.

ADRA România inaugurează a 340-a casă socială construită pentru familia Moroșan prin proiectul „În sfârșit, acasă!”

Miercuri, 04 octombrie 2023, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a inaugurat în comuna Ilișești, județul Suceava, a 340 -a casă socială construită în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”, pentru familia Moroșan Adriana și cei 3 copii minori: Adrian-Ionuț, Stela-Elena și Marcu-Valeriu.

Proiectul noii locuințe, a 340-a casă socială realizată în cadrul proiectului ADRA „În sfârșit, acasă!”, pentru familia Moroșan Adriana și cei 3 copii minori (Adrian-Ionuț, Stela-Elena și Marcu-Valeriu), s-a desfășurat pe o perioadă de un an și două luni, demarând pe data de 1 august 2022 și finalizându-se pe data de 4 octombrie 2023. Valoarea locuinței de 50 m2, compusă din două camere, o baie și un hol, a amenajărilor interioare și exterioare și a dotărilor a fost de peste 75.698 lei, suma fiind acoperită cu ajutorul unui sponsor principal din Loma Linda, USA, dar și a unor sponsori locali. Proiectul a strâns laolaltă și o echipă frumoasă de peste 17 voluntari care au sacrificat din timpul lor pentru ca rugăciunea Adrianei Moroșan să fie împlinită.

Prezent la eveniment, Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România a declarat: „Doar Dumnezeu știa când va veni ziua întâlnirii noastre ca să ne vedem cu toții la această inaugurare. Mă bucur că suntem împreună și că ne-am dat mâinile cu toții: autoritățile locale, ADRA România, biserica, sponsori, voluntari și un număr mare de oameni care au trudit cu suflet la această casă. Proiectul „În sfârșit, acasă!” este un proiect pe care ADRA România îl implementează încă din anul 2005. Astăzi, inaugurăm cea de-a 340-a casă construită de ADRA România și le mulțumesc sponsorilor, partenerilor, voluntarilor care au muncit pentru îndeplinirea acestui obiectiv frumos. Dumnezeu a fost Partenerul nostru în toată perioada implementării proiectului”.

„Cu o inimă deschisă vă mulțumesc, oameni frumoși la suflet, pentru casa minunată pe care ați dăruit-o acestei familii. Ați muncit un an de zile pentru a realiza acest obiectiv și mă bucur că familia Moroșan beneficiază acum de un dar așa de frumos și călduros. Sunt foarte bucuros că ați sprijinit această familie, în special pe copii, fiindcă meritau și ei să aibă un loc al lor. Mulțumesc ADRA România că ajutați oamenii săraci, oameni care nu au speranța zilei de mâine și oameni care au atât de multe neajunsuri”, a declarat Gheorghe Dîrțu, Primar comuna Ilișești, județul Suceava.

„Colaborarea între Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea și ADRA România este foarte bună, peste tot unde mergem și suntem prezenți ajutăm pe cei în nevoie și încercăm să le schimbăm viețile, fiind de altfel într-o colaborare bună și cu autoritățile locale din locurile respective. Suntem extrem de recunoscători tuturor celor care au dat o mână de ajutor familiei Moroșan de a-și îndeplini visul de a avea o căsuță a lor, unde să se bucure împreună de viață. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc lui Dumnezeu fiindcă ne-a oferit această ocazie specială”, a declarat Mugurel Asaftei, Secretar General Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Moldova și Bucovina.

„Ne pare bine că ați venit în zona noastră, văd că sunteți o echipă frumoasă și deja vă considerăm de-ai casei fiindcă v-ați implicat ca o familie pentru o altă familie nevoiașă, ajutând-o să-și găsească locul și liniștea. Vă doresc multă sănătate și putere de muncă pentru celelalte proiecte, sperând că veți face mult mai mult decât ați făcut până acum. Mulțumesc pentru tot și sperăm la cât mai multe colaborări pe viitor”, a declarat Vladimir Florea, Viceprimar comuna Ilișești, județul Suceava.

„O cunosc pe Adriana de câțiva ani și nu pot uita lacrimile ei atunci când discutam despre posibilitatea ca într-o zi să aibă o casă a ei, un loc unde să-și găsească liniștea împreună cu cei trei copii. Am îndrăznit să visez pentru ea și pentru copiii ei, și astăzi vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că trăim împlinirea acestui vis. A fost un proiect cu multe provocări, un proiect care ne-a solicitat, dar împreună am reușit să împlinim visul acestei mame. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul, recunoștință sponsorilor pentru dăruire, mulțumesc Primăriei locale pentru sprijin și prețuirea mea pentru toți voluntarii implicați în realizarea acestui proiect. Rugăciunea unei mame și a celor 3 copilași a fost ascultată. Slavă lui Dumnezeu pentru TOT”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

„Bucuria mea cea mai mare este realizarea casei, dar pe lângă aceasta cred că familia Moroșan se bucură și mai mult decât mine. Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce rămâne în sufletul beneficiarului proiectului respectiv. ADRA face o muncă excelentă, ca de fiecare dată, construind familiei Moroșan casa mult visată. Dincolo de ADRA România, primărie, sponsori și voluntari implicați, este mâna lui Dumnezeu care le arată că-i iubește și nu-i uită niciodată”, a declarat Ovidiu Luncanu, Responsabil Asistent ADRA Romania în zonele Moldova și Bucovina și Pastor în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

„Cred că cea mai mare motivație o primeam în fiecare lună când pășeam în casa veche a familiei Moroșan pentru proiectul „Vreau la școală!”. Văzându-i pe copii cum învață și cum se descurcă în acea situație precară, de fiecare dată simțeam că trebuie să facem ceva și să terminăm cât mai repede casa. Dorința citită în ochii lor de a avea o casă, m-a motivat să mă implic și să lupt pentru ei. Vreau să mulțumesc voluntarilor pentru că de fiecare dată când îi sunam au răspuns pozitiv la apelul meu și au venit să ajute la construcția acestui imobil. Cu ajutorul Domnului am reușit să terminăm totul și sunt fericit pentru acest lucru”, a declarat Adrian Costaș, Pastor și Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

„Deși nu este prima casă la care am lucrat ca voluntar, aici s-a lucrat altfel. Am avut o imensă bucurie lucrând pentru această familie. Am văzut mâna Domnului în această lucrare și El a condus totul pentru finalizarea cu bine a tuturor lucrărilor”, a declarat Marius Ciuc, Voluntar ADRA România în cadrul proiectului „În sfârșit, acasă!”.

Proiectul „În sfârșit, acasă!” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor defavorizate, construind locuințe familiale pentru cei care trăiesc în condiții grele, dar având dorința de a munci. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoane nevoiașe care nu au un spațiu potrivit de locuit, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate