Caută
Close this search box.

„Alerg pentru mama” – Cros caritabil organizat de Asociația AMiCUS România pentru victimele violenței în familie, în parteneriat cu ADRA România

Duminică, 5 martie 2023, începând cu ora 11:00, va avea loc Crosul caritabil „Alerg pentru mama”, organizat de către Asociația AMICUS România pentru ADRA România ca beneficiar. Crosul „Alerg pentru mama” este un eveniment ce se desfășoară sub forma unei curse caritabile de alergare. În cadrul evenimentului, participanții pot dona cu scopul sprijinirii mamelor și copiilor acestora care au suferit în urma abuzului domestic și care sunt ajutați să se reintegreze în societate, prin proiectul „Casa ADRA”.

Scopul principal al evenimentului este de a promova un stil de viață sănătos prin practicarea alergării, dorindu-ne în același timp să ajutăm la reintegrarea socială a victimelor violenței în familie și contribuind totodată la creșterea gradului de informare a populației cu privire la fenomenul violenței domestice.

Donațiile primite în urma crosului vor fi utilizate pentru oferirea de servicii complexe specializate, respectiv: adăpost, tichete sociale, produse de igienă și curățenie, consiliere psihologică, consiliere socială, asistență medicală de urgență, rechizite, decontare transport, articole de îmbrăcăminte.

Participanții sunt recompensați prin primirea unui kit de participare ce reprezintă o răsplătire a participării lor atât la cros, cât și la susținerea cauzei propuse.

Cea mai valoroasă jucătoare de volei din istoria României, desemnată și cea mai bună jucătoare din Europa, aleargă alături de noi pentru a susține victimele violenței domestice de la „Casa ADRA”.

Cristina Pîrv a revenit în țară pentru a insufla dragostea sa față de sport tinerelor generații. S-a stabilit la Cluj-Napoca și a înființat Academia de Volei Pirv11, în cadrul căreia pregătește copii cu vârste cuprinse între 7 și 16 ani. Îi mulțumim că a acceptat invitația noastră!

Alerg pentru Mama pentru mine înseamnă muncă, responsabilitate, dăruirea și iubire de oameni. Trăim într-o lume în care suntem înconjurați de egoism, sedentarism și confort propriu. Ne este la îndemână tuturor să fim așa, asta știm cel mai bine și asta facem. Însă vin ocazii ca acestea când nu ai cum sa stai indiferent, fie ca îți place mișcarea și îți este la îndemâna să participi la un cros mai ales dacă este și caritabil, fie de cele mai multe ori cauza te impresionează și îți dorești să ajuți chiar dacă acest lucru presupune să ieși din zona ta de confort. Cu toții simțim o emoție specială când vine vorba de mama. Ne gândim la mama noastră care ar face orice pentru noi, participarea la acest cros transformându-se într-un mod de-ai mulțumim pentru tot. Poate suntem prea obișnuiți cu fraza – schimbarea începe cu tine, însă nimic nu este mai adevărat decât atât. Cei 1.000 de participanți de la ediția de anul acesta schimbă vieți și oferă șansa la un nou început, iar acest lucru este de neprețuit. Și una dintre părțile cele mai faine de la cros este că fac acest lucru petrecând un timp frumos alături de familie, prietenii, chiar și cu animalele de companie. Două lucruri ne ghidează în organizarea și desfășurarea crosului – Hai să fim prieteni și Împreună facem alergarea mai ușoară!”, a declarat Anelore Tășală, Coordonator Proiecte Asociația AMICUS România.

”Crosul „Alerg pentru mama”, Ediția a 2-a, este a doua bucurie oferită de Asociația studențească AMiCUS pentru mamele de la „Casa ADRA”, un cadou special pe care studenții îl oferă unor suflete greu încercate în luna dăruirii. Sunt impresionată de efortul lor de a organiza un cros național, cu puncte de alergare în 10 orașe (9 în România și unul în Republica Moldova) și vreau să le mulțumesc pe această cale și să-mi exprim toată aprecierea pentru muncă depusă. Iată că voluntariatul (căci toți studenții implicați în organizare sunt voluntari) creează legături puternice, însă și un răspuns prompt la nevoile din societate. Mulțumim, dragi amicuși, pentru că ați arătat compasiune și determinare în a susține proiectul „Casa ADRA”, un centru în care toate serviciile pentru beneficiari sunt oferite în mod GRATUIT!”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psiholog ADRA România.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România este licențiată pentru serviciul social ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”. Decizia de acordare a licenței de funcționare a fost emisă de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în urma evaluării documentației depuse și a vizitelor de verificare. Centrul este licențiat până în 30.12.2025, în conformitate cu Legea nr. 197/2012 privind asigurarea calității în domeniul serviciilor sociale, cu modificările ulterioare.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”Casa ADRA” și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (în special produse de igienă, medicamente, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în contul ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Casa ADRA”,
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate