Caută
Close this search box.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea sprijină victimele cutremurului din Turcia și Siria printr-o colectă la nivel național pentru proiectul ADRA ”Speranță pentru Turcia și Siria”

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România sunt solidare cu victimele cutremurului din Turcia și Siria, implicându-se și îndemnând la un răspuns plin de compasiune pentru situația existentă. Prin hotărârea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, sâmbătă, 11 martie 2023 va fi realizată o colectă națională în cadrul căreia vor fi strânse sume pentru sprijinirea financiară și materială a sinistraților, prin proiectul ADRA ”Speranță pentru Turcia și Siria”.

Prin intervenția umanitară de solidaritate internațională, desfășurată în colaborare cu echipa ERT ADRA din Turcia, în cadrul proiectului “Speranță pentru Turcia și Siria” implementat de către ADRA România, au fost distribuite 100 de încălzitoare industriale destinate corturilor instalate de guvern, școlilor și grădinițelor din Hatay, în care primesc asistență 85% dintre locuitorii orașului, victime ale cutremurului. Totodată, după lansarea campaniei de strângere de fonduri, ADRA România a trecut la etapa a doua a intervenției și a lansat apelul de strângere de produse alimentare și nealimentare, în conformitate cu listele puse la dispoziție de autoritățile guvernamentale turce.

“Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a reușit să trimită cu succes primul convoi umanitar în Turcia. Sub escorta poliției turce și cu autorizații speciale, o delegație ADRA România a văzut de la fața locului dimensiunile calamității. Am fost informați că niciun membru adventist din Turcia nu a decedat în dezastru. Sâmbătă, 11 martie 2023, în bisericile noastre strângem bani pentru a reduce suferința teribilă din familiile afectate. Colecta va ajuta victimele din Turcia și Siria, în semn de compasiune creștină, pentru restabilirea condițiilor de viață în zonele distruse”, a declarat Aurel Neațu, Președinte Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Președinte ADRA România.

ADRA își intensifică eforturile de răspuns în caz de urgență pentru a ajuta victimele puternicului cutremur care a lovit sudul Turciei și Siria. „Hărțile evenimentelor arată că 23 de milioane de persoane sunt potențial expuse riscului, inclusiv aproximativ 5 milioane de persoane vulnerabile”, a declarat Adelheid Marschang, oficial al Organizației Mondiale a Sănătății.


În contextul cutremurelor din 06 februarie 2023 din Turcia și Siria, strategia ADRA România este ca sumele strânse cu ocazia acestei colecte să fie destinate intervenției umanitare pentru victimele dezastrelor naturale. ADRA România susține planul Fundației Adventiste din Turcia de a înființa un Centru de Influență în orașul Adana pentru sprijinirea persoanelor fără adăpost în urma cutremurului, având ca scop susținerea de activități sociale, medicale și consiliere psihologică.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice o pot face prin:

  • donații materiale (atât produse alimentare, produse de igienă și de curățenie, dar și materiale de construcție);
  • donații financiare în conturile ADRA;
  • donând direct pe site ul adra.ro/doneaza pentru proiectul „Speranță pentru Turcia și Siria”;
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”;
  • dăruind la colecta din 11 martie 2023 care va avea loc în toate bisericile adventiste din România.
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este adra-turcia-5-1024x576.jpg

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate