Caută
Close this search box.

DREPTATE. DRAGOSTE. COMPASIUNE. PERSPECTIVE ȘI BUGET ADRA ROMÂNIA 2022

Luni, 22 noiembrie 2021, a avut loc Adunarea Generală a membrilor Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România, în vederea evaluării activității organizației pentru anul în curs și a aprobării bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2022.

 

 

În cadrul întâlnirii, s-au validat deciziile Consiliului Director, proiectele ADRA 2021 – 2022, grila și procentul de salarizare, raportul administratorului și bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022 și rapoartele departamentelor, un timp special fiind acordat proiectelor Sprijin Umanitar COVID-19””Vreau la școală!” și ”Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în Familie – Casa ADRA”.

 

 

„În Adunarea Generală prezentă am înțeles încă o dată faptul că ADRA România este o idee binecuvântată de Dumnezeu căreia i-a venit timpul. Fiind în mișcare și în continuă direcție ascendentă ca oriunde merge să aducă speranță, vindecare, o nouă viață celor înfometați, străini, bolnavi și prizonieri, ADRA poate să schimbe lumea. Impactul efectiv asupra grupului ţintă prin proiectele implementate de către ADRA România este concretizat prin rezultate precum redarea demnităţii umane, a respectului de sine, prevenirea unor comportamente sociale distructive și crearea unui mediu social suportiv. Misiunea ADRA este punerea în practică a Cuvântului lui Dumnezeu”, a declarat Pastorul Emil Jigău, Trezorierul Bisericii Adventiste din România.

„În fiecare an, ADRA România și-a dorit ca previziunile bugetare pentru anul următor să fie depășite, așa că a încercat să anticipeze reprezentativ și să abordeze strategic viitorul. Situațiile neașteptate de care suntem convinși că nu vor ezita să apară, precum dinamismul pandemiei COVID-19, nu ne vor înspăimânta, ci, ca de fiecare dată, ne vor da imboldul de a merge mai departe, mai încrezători în implementarea tuturor proiectelor mari și îndrăznețe în acord cu numele pe care îl purtăm: Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor. Știm că nu este ușor, însă știm că ADRA România are o mulțime de sponsori, parteneri și voluntari care fac ca lucrul acesta să devină o realitate. Mai presus de toate, Dumnezeu rămâne Partenerul nostru nevăzut. Sunt atâția beneficiari care deja ne așteaptă!”, a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

 

 

”Cu o echipă relativ mică de angajați, ADRA România reușește să organizeze an de an peste 30 de proiecte, oferind suport multor oameni aflați în momente delicate ale existenței lor. În anul 2021, cele 32 de inițiative ale organizației au atins viețile a zeci de mii de oameni în domenii precum: violența în familie, educație, sănătate, dezvoltare economică, suport pentru victimele dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate. Cu obiective îndrăznețe pentru 2022 și cu o dorința de eficientizare și actualizare constantă, am convingerea că ADRA România va continua să fie relevantă pentru cei aflați în nevoie”, a declarat Gelu Poenariu, Membru BOARD ADRA România / Director Departament Tineret și Copii al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

 

 

Proiectele ADRA România pentru anii 2021 – 2022 se încadrează în cele 5 direcții de acțiune ale Agenției: Dezvoltare economică, Educație și sănătate de bază, Lupta împotriva violenței în familie, Asistarea victimelor dezastrelor naturale și Asistarea categoriilor sociale defavorizate.

Dintre toate proiectele desfășurate, proiectul ADRA ”Vreau la școală!” se remarcă printr-un număr mare de înscrieri de la an la an. Un număr de 410 de elevi cu rezultate remarcabile la învățătură au fost aprobați pentru a fi susținuți prin acest proiect în anul școlar 2021-2022. Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” susține la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile.

 

 

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Privacy Policy Settings

Translate