Caută
Close this search box.

„Grădini roditoare” – o solutie de autosustinere oferita de ADRA România pentru familiile sărace

Deoarece ADRA Romania iși propune ca prin proiectele sale să ajute la dezvoltarea beneficiarilor ei, treptat acestia ajungand să se întrețină singuri, în cursul lunii mai a fost implementat cu succes proiectul “Gradini roditoare”.

Proiectul, realizat cu finanțarea ADRA Internațional si cu sprijinul colaboratorilor ADRA Romania care au ajutat la implementare, a constat în construirea unui numar de 24 de solarii pentru tot atatea familii atent selectate din judetele Brasov, Vaslui, Bacău, Iași, Neamț, Vrancea și Botoșani.

Beneficiarii vor ramâne mai multi ani sub îndrumarea ADRA până cand există convingerea ca pot sa se descurce singuri. De altfel, chiar dacă beneficiarii au doar cuvinte de mulțumire pentru acest sprijin inițial important, sunt conștienti de responsabilitatea ce le revine, aceea de a munci eficient pentru a avea la final o recoltă bună.

Nu ne vine să credem că acest lucru devine realitate, pentru că, deși ne gândeam căt de bine ar fi să avem un astfel de solar, singuri nu ne-am fi descurcat.

marturisea cu lacrimi de bucurie in ochi una dintre beneficiarele ADRA ale acestui proiect.

Pe langă ajutorul primit în vederea construirii solariilor, pentru toate aceste familii, deosebit de important este si faptul ca nu-i lasam sa se descurce singuri, ci suntem alaturi de ei pentru a le oferi pas cu pas instruire de specialtate în domeniul agricol.

a declarat domnul Tache Pohrib, coordonatorul local al proiectului in zona Moldovei.

Si prin proiectul “Gradini roditoare” ADRA Romania doreste sa dea glas motto-ului: “Schimba o viata si vei schimba lumea!”

Sorin Goleanu / Director Executiv ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate