Caută
Close this search box.

Inaugurare Rasova

Duminică 01.11.2009, la Rasova în județul Constanța, a avut loc inaugurarea locuinței familiei Iorga. Această locuință a fost construită prin colaborarea ADRA România, cu bisericile din districtul Constanța și cu Primăria locală.

Evenimentul a avut loc în cadru festiv, dominat de bucuria celor ce au construit și de emoțiile proprietarilor. La inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai presei și ai Consiliului local, alături de grupul de constănțeni cu suflet mare, care au ridicat casa încă de la început.

Această locuință este prima inaugurată, din seria de locuințe construite de ADRA în toată țara prin intermediul proiectului «Un altfel de nou început».
Familia Iorga, Aurel și Maria, cu cei șase copii, cu vârste între 5 si 13 ani, au fost descoperiți cu câteva luni în urmă, trăind pe terenul arabil al comunei Rasova, într-un bordei săpat în pământ, fără apă lumină sau vreo altă utilitate de acest gen. Niciunul dintre copii nu mergea la școală sau grădiniță, iar părinții  abia reușeau să le asigure existența zilnică, lucrând pe ici colo, cu ziua, la sătenii din zonă.

După ce au  descoperiți de către colaboratorii ADRA, Primăria a fost de acord să acorde tot sprijinul pentru scoaterea din impas a acestei familii.

Solidaritate, a fost cuvântul care a mobilizat toate echipele care au colaborat la ridicarea unei căsuțe frumoase pentru cele 8 suflete. Cei care s-au implicat prin ADRA România sunt și tineri și oameni cu experiență, iar motivația lor a fost doar aceea de a trăi bucuria dăruirii.      I-am întrebat de ce le-a păsat de acești oameni? Iar răspunsul a fost simplu: «e mai frumos să dai decât să primești».
Ne-am bucurat că mai există oameni care gândesc așa. Iar asistenta socială din zonă, ne-a mărturisit că, după ce ne-a întâlnit și a văzut rezultatele colaborării i-am redat speranța într-o altfel de lume, într-o lume în care oamenilor le pasă de oamenii de lângă ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate