Caută
Close this search box.

La Siret, ADRA aduce Speranta …TV

În această săptămână voluntarii ADRA se află la Siret, în județul Suceava, localitate în care apele au produs daune serioase la șase familii. Deși Primăria s-a ocupat de procurarea materialelor de construcție, ca și în alte localități, absența voluntarilor care să ajute la construcție, a constituit un serios impediment în rapiditatea construcției noilor locuințe.

O echipă de voluntari din Aiud, condusă de pastorul Ștefan Mateiaș s-a deplasat în zonă pentru a se ocupa de construcția unei case, în timp ce o altă echipă de meseriasi din Matca, i s-a alăturat pentru a pune acoperișul.

Proprietara casei este o femeie singură care ajunsă în prag de bătrânețe a fost pusă în situația de a-și vedea casa și gospodăria distrusă într-o clipă din cauza unor ploi abundente

Entuziasmul voluntarilor a produs o impresie frumoasă în rândul localnicilor, iar declarația domnului Mocrei Leonard Cristian, viceprimar: „Ceea ce faceți voi aici in Siret este pionierat. Nu credeam că mai există voluntariat în Romania”, a avut asupra voluntarilor efect de răsplata și de garanție că se aflau la locul și timpul potrivit.

Un alt efect al implicarii ADRA in aceasta localitate a generat rezultate neasteptate. Astfel dupa ce o echipa Speranta TV a venit la fata locului pentru un reportaj bazat pe refacerea acestei case, oficialii localitatii au rugat operatorul de cablu sa discute cu Speranta TV despre aparitia acestui post TV in grila de programe.

In urma discutiei, toti abonatii operatorului de cablu din Siret beneficiaza de astazi de programele Speranta TV iar in cateva zile vor putea vedea chiar reportajul realizat in aceasta localitate.

Acțiunea de reconstrucție a caselor în mai multe zone inundate din țară continuă și se intensifică acum înainte de venirea iernii, fapt pentru care lansăm provocarea de a fi participant la un astfel de proiect tuturor celor care-și doresc dar n-au avut încă ocazia de a participa.

„ Schimbă o viață și vei schimba lumea!”

ADRA este una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale, cu o prezenţă activă în 125 de ţări şi se conduce după o filozofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebire de ordin rasial, etnic, politic sau religios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate