Caută
Close this search box.

“Necazul meu s-a transformat intr-o mare bucurie! Am început o viață nouă!”

buciumeni
Buciumeni, aprilie 2013

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA) România, Primăria comunei Buciumeni, județul Galați și Asociația Serrviciul Umanitar pentru Penitenciare ( ASUP ) – Filiala Moldova au inaugurat azi, 02 aprilie 2013, la ora 14.00 în localitatea Buciumeni o nouă locuință pentru o familie afectată anul trecut de un incendiu, în cadrul căruia au pierdut tot ce aveau.

Necazul meu s-a transformat intr-o mare bucurie! Am început o viață nouă

sunt cuvintele rostite printre lacrimi de către doamna Triță Lala,

astăzi, cand a primit cadou o nouă locuință.

Sper ca domnul Triță să aprecieze din plin acest gest extraordinar care s-a făcut pentru el și pentru familia sa, astfel încăt, atunci cand se va elibera din închisoare, să dea dovadă de responsabilitate, oferind suportul său soției și celor patru copilași

a declarat domnul Iacob Adrian, directorul penitenciarului din Focșani, prezent la acest moment festiv.

Familia Triță Dănuț și Lala treceau prin momente grele chiar și inainte de incendiu, datorită sărăciei în care trăiau, dar și a faptului că Dănuț, cel care ar fi trebuit sa fie un sprijin pentru soție și pentru cei patru copilași minori cu vârste între 5 și 11 avea de ispășit o pedeapsă datorită unei fapte comise într-un moment necugetat.

În urma unei evaluari, ADRA Romania a hotârăt ca acest caz să fie inclus în proiectul „Reclădind speranțe” prin care oferim sprijin familiilor aflate în momente de cumpănă ale vieții. Este un lucru extraordinar să putem vedea azi că, prin efortul conjugat al voluntarilor ADRA Romania și ASUP veniti de aproape sau mai de departe, a vecinilor, dar și cu sprijinul Primăriei locale, familia Triță se bucură de o locuință frumoasă, confortabilă, care oferă copiilor condițiile necesare creșterii și dezvoltării lor.

a declarat Sorin Goleanu, Directorul ADRA Romania
buciumenii
Inaugurare la Buciumeni

Domnul Enea Mhai, Director ASUP – Filiala Moldova și coordonator al echipelor de voluntari, a multumit frumos tuturor celor care și-au sacrificat din timpul lor venind să lucreze pe acest șantier.

Prin proiectul “Reclădind Speranțe” în anul 2012, ADRA Romania a ajutat la construirea unui număr de cinci locuințe aflate in mai multe regiuni ale țării, locuințe care fuseseră distruse de incendii.

La evenimentul de inaugurare au mai participat alături de domnul Sorin Goleanu, directorul ADRA România și domnul Mihai Enea, director ASUP – Filiala Moldova, domnul Primar al comunei Buciumeni, domnul Iacob Adrian, directorul Penitenciarului Focșani, domnul Istrate Florin, responsabil ADRA Romania în regiunea Moldova, precum și o parte dintre voluntarii implicați în construirea acestei case.

Despre ADRA

ADRA România desfăşoară activităţi umanitare în întreaga ţară fiind furnizor de servicii sociale acreditat, membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND) și al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC).

La nivel internațional, rețeaua ADRA Internațional este una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 125 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

Despre ASUP

În conformitate cu statutul său, Asociaţia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare desfăşoară programe cu caracter umanitar şi educativ. Pentru îndeplinirea scopului şi obiectivelor propuse, ASUP colaborează cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor din România (ANP), cu alte instituţii şi organizaţii de profil din ţară şi din străinătate, alte organizaţii neguvernamentale, precum şi cu organele administraţiei locale şi de stat (primării, consilii locale, poliţie, jandarmerie, justiţie, instituţii de educaţie şi învăţământ, de protecţie socială etc.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate