Caută
Close this search box.

O rază de soare la Poiana, Bacău

Duminică, 24 Ianuarie 2016, a avut loc în Comuna Mărgineni, Satul Poiana, Județul Bacău, inaugurarea noii locuințe construită de către Asociația ”Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România” în parteneriat cu Primăria Comunei Mărgineni, în cadrul proiectului ADRA ”Reclădind Speranțe!”, la eveniment fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor publice, reprezentanți media, finanțatori și voluntari.

DSC_8831La data de 7 ianuarie 2015 în locuința familiei Uță din localitatea Poiana, comuna Mărgineni, județul Bacău a izbucnit un incendiu provocat de supraîncălzirea sobei. Două din cele trei camere, precum și acoperișul casei au ars, imobilul devenind nelocuibil. Primăria Comunei Mărgineni a pus la dispoziția familiei un modul de locuit pentru a avea un acoperiș deasupra capului și a susținut familia cu bunuri materiale necesare. Familia Uță, formată din cei doi părinți – Uță Cucu și Ciobanu Laurența, și patru copii – Laurența, Lorena, Adina și Răducu, nu are o sursă de venit permanentă, singurii bani fiind cei obținuți din munca ocazională pe care membrii familiei o prestează in localitate.

”Proiectul acesta este un caz special. Încă de la început, ADRA România a găsit potrivit să-și asume răspunderea, să-l recomande și să-l ducă la bun sfârșit împreună cu sprijinul autorităților locale, al sponsorilor și al voluntarilor. Pentru finalizarea noii construcții au lucrat 53 de voluntari și 32 de sponsori care și-au adus contribuția financiară sau prin materiale de construcție, suma implicată doar pentru materiale ridicându-se la aproximativ 13 000 EURO. Dincolo de cifre, ceea ce este cel mai important este că o familie va avea un loc frumos, reprezentativ în care poate să-și desfășoare activitățiile” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.

DSC_8889”Inaugurarea de astăzi reprezintă un moment important, pentru ca ați adus o rază de soare în viața acestei familii, oferind condiții cât mai bune și mai apropiate de un climat familial optim. Această casă sporește șansele integrării depline în societate și a reușitei în viață, motiv pentru care suntem extrem de recunoscători. Mulțumim Asociației ADRA România, tuturor sponsorilor și voluntarilor care au participat la realizarea acestei construcții” a declarat Gabriela Plăcintă, reprezentant al Primăriei Mărgineni.

”O contribuție importantă, din punct de vedere al materialelor de construcție, a fost adusă de fundația Dedeman, cărora dorim să le mulțumim din toată inima pentru implicarea și susținerea lor și în acest proiect” a declarat Gabriela Istrate, asistent social și coordonator proiecte ADRA în zona Moldova.

IMG_3937”Aș vrea să mulțumesc tuturor voluntarilor, finanțatorilor si colaboratorilor. Mă bucură implicarea și dedicarea persoanelor care au venit să ajute această familie. Am avut voluntari din opt localități: Strugari, Grigoreni, Bacău, Serbănești, Poiana, Buhuși, din județul Bacău, Huși, din județul Iași și Matca, din județul Galați. Ne-am bucurat de suportul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Moldova și susținerea Primăriei Comunei Mărgineni. Fiecare colaborator este important, aducând o contribuției unică. Dacă ar fi lipsit o za din acest lanț, nu s-ar mai fi finalizat proiectul!” a declarat Costache Cașcaval, voluntar și coordonator al acestui proiect.

Proiectul „Reclădind speranțe” este modalitatea prin care ADRA România se implică în susținerea familiilor care și-au pierdut bunurile materiale în urma unui incendiu. Încă de la înființare, în fiecare an, ADRA identifică și sprijină persoanele care trec prin astfel de situații, prin construirea de locuințe și oferirea de asistență competentă. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Implementarea proiectului se realizează cu ajutorul voluntarilor din țară și din străinătate.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate