Caută
Close this search box.

O zi de bucurie și zâmbet!

Duminică, 29 Ianuarie 2017, au fost distribuite, la nivel național, 460 de cutii cu alimente și rechizite școlare pentru fiecare copil beneficiar din proiectul ADRA ”Vreau la școală!”. Bucuria este cuvântul care a descris întreaga zi, atât pentru beneficiarii proiectului, cât și pentru voluntarii ADRA, care au distribuit pachetele necesare. Copii beneficiari și familiile acestora au întâmpinat voluntarii ADRA cu zâmbet și recunoștință pentru sprijinul oferit și pentru faptul că ajutorul lunar, atât de așteptat, este distribuit la timp.

„Într-o lume cu oameni tot mai orientați spre ei înșiși și în competiție unii cu alții, credincioșii adventiști se alătură inițiativei globale ”Implicarea Totală a Credincioșilor” susținând proiectul ADRA ”Vreau la școală!” și ajutându-i în mod personal și din fonduri proprii pe semenii lor dezavantajați. Mai mult decât atât, invităm pe oricine să ni se alăture, convinși că, prin credința în Dumnezeu, putem restaura credința în umanitate” a declarat Florian Ristea, Directorul Departamentului Lucrare personală al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

„Lunar, copii buni la învățătură au parte de sprijinul ADRA în cadrul proiectului ”Vreau la școală!”, primind suport pentru a parcurge încă o treaptă în evoluția lor educațională. Mulțumim tuturor voluntarilor ADRA care s-au implicat și în această ocazie. Credem că aportul Bisericii Adventiste în acest proiect​ aduce un plus de valoare pentru comunitatea locală, creând pârghii de susținere pentru acești copii chiar în vecinătatea lor” a declarat Alina Țâțaru, Secretar Asistent Director ADRA România și coordonator național proiect ADRA ”Vreau la școală!”.

”Vă mulțumim din suflet pentru faptul că în fiecare lună veniți la noi să ne ajutați. Alimentele, rechizitele școlare și produsele de igienă sunt un mare ajutor pentru noi, mai ales acum în perioada de iarnă când ne este foarte greu. Mulțumim ADRA și tuturor celor care sprijină acest proiect” a declarat Doamna Maria, a cărei fiică este beneficiară în proiectul ”Vreau la școală!”.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” are ca obiectiv integrarea socială prin prevenirea abandonului școlar a 460 de copii din clasele primare și gimnaziale, care sunt dezavantajați, dar buni la învățătură și dezvoltarea comunității locale, pentru anul școlar 2016 – 2017, din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania. Prin intermediul acestui proiect, alți 2760 de copii și părinți sau tutori sunt beneficiari indirecți cu sprijinul a cel puțin 110 voluntari ADRA și parteneriat cu mai bine de 30 de Primării și 60 de Unități de învățământ.

ADRA România susține educația! Următoarea dată de distribuire a pachetelor va fi duminică, 19 februarie 2017. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate