Caută
Close this search box.

Raport ADRA Transilvania de Nord și Maramureș 2017 – 2020

Marți, 23 martie 2021, în municipiul Cluj – Napoca, a avut loc Adunarea Generală Electivă a Conferinței Transilvania Nord și Maramureș, cu delegați prezenți din județele Maramureș, Satu Mare, Cluj, Alba Iulia, Bistrița-Năsăud, Sălaj. În cadrul întâlnirii s-a validat raportul ADRA din zona Transilvania Nord și Maramureș din perioada anilor 2017 – 2020.

În urma analizei, ADRA și-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul celor 4 ani, implementând cu succes 21 de proiecte. Aria de implementare a proiectelor a avut în vedere ”Declarația de Acțiune” a organizației:

“ADRA are în atenţie omul aflat în dificultate, răspunzând nevoilor sale fundamentale. Din acest motiv, cele cinci portofolii de interes ADRA confirmă prezenţa membrilor ei acolo unde este semnalată o nevoie. Astfel, activităţile specifice se adresează următoarelor domenii esenţiale: dezvoltare economică, educație de bază și sănătate primară, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale și asistarea categoriilor sociale defavorizate.”

Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri, prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat. Ioan Feier, Responsabil ADRA Transilvania Nord și Maramureș

”ADRA, în fiecare pâine oferită celor sărmani, în fiecare pachet oferit copiilor care doresc să meargă la școală sau în fiecare cărămidă pusă la construirea unei case, lasă tot atâtea semne de apreciere pentru cei pe care îi iubește și îi dorește salvați” a declarat Ioan Feier, Responsabil ADRA Transilvania Nord și Maramureș 2017 – 2020.

Isus exemplul nostru! Adusă la existență de Dumnezeu, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA lucrează în favoarea persoanelor care se confruntă cu sărăcia sau care se află în situații vulnerabile. Prin programele sale specifice, ADRA are ca obiectiv determinarea unor schimbări pozitive și adecvate, prin crearea de parteneriate și prin acțiuni responsabile în vederea atingerii scopului propus.

Lucrarea de a-i ajuta pe cei săraci este dată bisericii din toate veacurile pentru ca membrii ei să poată dezvolta simpatie și iubire, astfel încât să poată da pe față înaintea altora puterea Evangheliei lui Isus Hristos. El a folosit mai mult timp pentru vindecarea bolnavilor decât pentru predicarea Evangheliei. Suntem învățați de exemplul Domnului Hristos că adevăratul scop al vieții este slujirea altora.

“ADRA mă face să înțeleg mai bine termenul „iubire” pentru că aici iubirea se exprimă în modul cel mai practic, implicat și organizat. Astfel că, de aproape trei decenii, ADRA România reface, dezvoltă și ajută. ADRA este modul contemporan de a exprima dragostea față de cei în nevoie. Observ că divinitatea își amplifică dragostea față de oameni, beneficiarii sunt recunoscători, iar aceasta se vede la fiecare vizită, ei primesc mai mult pentru că sunt inimi ce oferă mai mult. Împreună cu toată echipa ADRA ne bucurăm de un sentiment sincer de recunoștință pentru șansa de a face parte dintr-o lucrare atât de nobilă. Iată încă o dovadă că binele nu poate fi restricționat, nu poate fi limitat, ci el se răspândește devenind contagios în Transilvania de Nord și nu numai” a declarat Daniel Gomboș, Coordonator Proiecte ADRA în Transilvania Nord și Maramureș 2018 – 2020.

În perioada anilor 2017 – 2020, în Conferința Transilvania Nord, activitatea socială a înregistrat asistarea a peste 9.248 persoane prin intermediul a 21 proiecte existente în portofoliul ADRA România. Implementarea cu succes a acestor proiecte a fost posibilă cu sprijinul a 2.149 voluntari activi și a 152 parteneri care au fost alături de noi. Suntem conștienți de faptul că ajutorul material și financiar în implementarea proiectelor desfășurate nu este de neglijat, astfel că, în perioada acestui mandat, ne-am bucurat de susținere din partea celor 262 sponsori cu inimă mare. Prețuirea noastră și răsplata de sus!

„Dumnezeu a fost PARTENERUL nostru nevăzut! Credem că în tot ceea ce am desfășurat, prin realizarea contractelor de sponsorizare și a protocoalelor de colaborare încheiate, prin campaniile de informare, de conștientizare și de strângere de fonduri, prin concerte, prin seminare, prin workshop-uri, prin conferințe, prin tabere, prin emisiuni televizate sau radiofonice pentru proiectele implementate, prin articole de promovare a cazurilor sociale, în presa scrisă sau online, în toate cele văzute și nevăzute, cunoscute și necunoscute, am avut un PARTENER de nădejde care niciodată nu ne-a uitat” Ioan Feier, Responsabil ADRA Transilvania Nord și Maramureș 2017 – 2020.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Ioan Feier, Responsabil Transilvania Nord și Maramureș 2017 – 2020
Daniel Gomboș, Coordonator Proiecte ADRA Transilvania Nord și Maramureș 2018 – 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate