Caută
Close this search box.

START LA ANTREPRENORIAT: Mulțumim ADRA România pentru că prin intermediul vostru acest vis a devenit realitate! – ADRA România semnează contractele de subvenție în valoare totală de 1.1 milioane euro

În urma publicării clasamentului final al evaluării planurilor de afaceri în cadrul proiectului ”Start la antreprenoriat” (Lista finală 105478), Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a semnat contractele de subvenție cu cei 37 de câștigători, cu un buget total de 4.948.935,00 lei.

Proiectul ”Start la antreprenoriat” – proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Locuri de muncă pentru toți”, Obiectiv specific 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, contract POCU/82/3/7/105478 – se desfășoară pe o perioadă de 36 de luni, începând cu data de 10.01.2018, în parteneriat Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România (Beneficiar), cu Asociația DOMINOU, Asociația Centrul Metropolitan de Resurse Umane CRUM și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Zona Metropolitană Craiova”.

Obiectivul general al proiectului ADRA  ”Start la antreprenoriat”, cu o valoarea totală a Contractului de Finanțare de 7.902.534,75 lei, este creșterea ocupării în rândul a 74 de persoane prin înființarea a 37 de întreprinderi cu profil non-agricol în zonele urbane din regiunea de dezvoltare Sud-Vest a României, fiecare plan de afaceri fiind finanțat cu o subvenție nerambursabilă în valoare maximă de 30.000 EURO.

Ion Cosmin Brînzan, Gorj (Cabinet de fizioterapie, masaj medical și kinetoterapie – Kinetic Therapy – CAEN 8690): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat reprezintă pentru mine oportunitatea mult așteptată de a înființa un centru de recuperare medicală, loc care își propune să îmbine pasiunea pentru actul terapeutic pe de o parte și dezvoltarea personală pe de altă parte, în scopul oferirii unor servicii de calitate în orașul meu. Mulțumim ADRA România pentru că prin intermediul vostru acest vis a devenit realitate!”

Ana-Maria Frățilă, Gorj (Vulcanizare și spălătorie auto – CAEN 4520): „Încep prin a mulțumi echipei ADRA pentru seriozitatea de care a dat dovadă și pentru toată răbdarea pe care a avut-o cu noi! Proiectul ADRA Start la antreprenoriat pentru mine înseamnă dezvoltare personală, noi orizonturi către o altă etapă a vieții, aceea de antreprenor, administrator. Menționez faptul că astăzi sunt foarte mulțumită că am fost câștigătoare a unei meserii ce mă caracterizează, o meserie bărbătească și, din punctul meu de vedere, foarte profitabilă cu dezvoltare și creare de noi locuri de muncă pentru alți oameni. De acum începe o nouă etapă. Vă mulțumesc!”

Lucia Dumitrescu, Gorj (Studio foto-video ”Viața trece, amintirile rămân”) – CAEN 7420): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat a venit ca o provocare, dar și ca o conturare a unui vis. Prin ajutorul obținut în cadrul proiectului cred că voi putea să realizez un studio audio – foto în orașul în care locuiesc, acest lucru fiind o țintă pe care mi-am propus-o cu mult timp în urmă. Mulțumesc pe această cale celor care m-au ajutat în acest vis.”

Georgeta Dafina, Gorj (Dezvoltarea de servicii medicale de asistență stomatologică prin înființarea cabinetului stomatologic ”Dent4Life” – CAEN 8623): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat reprezintă o provocare, un nou început, o ocazie de dezvoltare personală, interumană, relațională, o șansă pentru mine și alte persoane cu care voi colabora – crearea de locuri de muncă, începutul unei afaceri promițătoare. Mulțumim ADRA pentru această șansă!”

Ionuț Tomescu, Gorj (Organizare de evenimente – CAEN 9329): „Am optat pentru proiectul ADRA Start la antreprenoriat deoarece în primul rând am fost curios dacă pot obține acest proiect, fapt care s-a și întâmplat, din prima încercare (pe mulți i-am auzit spunând că este foarte greu și că „nu se aprobă”). Într-adevăr este greu, dar eu cred că merită. Am să încerc și am să-mi dau toată silința ca să duc proiectul la bun sfârșit.”

Daniel Alin Petcariu, Mehedinţi (Înființarea și dotarea unei firme având ca obiect de activitate producție media (înregistrări audio și activități de editare muzicală) – CAEN 5920): ”Înscrierea în proiectul Start la antreprenoriat derulat prin ADRA România a reprezentat cea mai mare provocare profesională la nivel personal. Prin câștigarea concursului planurilor de afaceri, am primit oportunitatea înființării firmei dorite ce va fi susținută prin programul de finanțare și mentorat. Un vis mai vechi de 10 ani se poate împlini și dezvolta, iar fără acest proiect ADRA, visul nu ar fi fost împlinit.”

Ioanid Claudius Gună, Dolj (Start-up lucrări de instalații – CAEN 4322): ”În calitate de beneficiar în proiectul ADRA Start la antreprenoriat pot spune că proiectul este o oportunitate de a aplica cunoștințele dobândite în timpul facultății. De asemenea, consider că proiectul Start la antreprenoriat este un început ideal pentru cariera mea.”

Carmen Emilia Vişan, Dolj (Înființare firmă coafură și alte activități de înfrumusețare – CAEN 9602): ”Consider că acest proiect mă va ajuta foarte mult să mă dezvolt în domeniul antreprenoriatului, în calitate de beneficiar al finanțărilor în cadrul proiectului ADRA Start la antreprenoriat.

Mihaela Natalia Ciurea, Olt (Înființarea unui centru  de învățare a limbi engleze – CAEN 8552): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat reprezintă pentru mine un ajutor, ajutorul de care aveam nevoie pentru a contura oficial o activitate dragă inimii mele – predarea limbii engleze. Doresc să mulțumesc întregii echipe implicate în acest proiect, nu doar pentru facilitatea accesării unor fonduri, dar și pentru îndrumările specifice izvorâte din expertiza fiecăruia. Start la antreprenoriat înseamnă pentru mine începutul unei noi etape, etapă pe care nu o voi parcurge singură.”

Dăianu Elena-Mihaela, Dolj (Curățătorie covoare – CAEN 9601): ”ADRA România prin proiectul Start la antreprenoriat mi-a oferit posibilitatea de a-mi conserva economiile într-un mod ”modern” și de a produce un venit constant mie și familiei mele, mi-a oferit suport și consultanță la un nivel ridicat, ceea ce se reflectă în luarea celor mai bune decizii. Menționez faptul că, pe toată perioada de colaborare cu reprezentanții delegați și ADRA România, am avut o colaborare în echipă, fără stres și fără termene limită în care nu mă puteam încadra. Mulțumesc echipei ADRA România!”

Tiberiu-Lucian-Vali Savu, Dolj (Deschiderea unui salon de înfrumusețare și furnizarea de servicii de cea mai bună calitate, la standard european, în domeniile frizerie-coafură, cosmetică, manichiură-pedichiură – CAEN 9602): ”Proiectul Start la antreprenoriat și ADRA România au un impact pozitiv excelent asupra mea ca și beneficiar, atât prin informațiile primite, cât și prin analiza și colaborarea în vederea implementării și derulării proiectului.”

Anca Antonesei, Vâlcea (Centru de recuperare medicală și întreținere corporală – CAEN 8690): ”Proiectul Start la antreprenoriat este foarte util, chiar și dacă s-ar limita numai la aparatură: dacă ar fi trebuit să o cumpăr din fonduri proprii, ar fi fost nevoie să împrumut bani și să-i restitui cu dobândă. Este un ajutor excelent pentru a putea începe și lucra în condiții optime cu aparatură și oameni de calitate. Vă mulțumesc, ADRA România!”

Tița Vasile Casapu, Vâlcea (Crearea unui centru de închiriere biciclete ”Bici-Bike” – CAEN 9329): ”De la început doresc să menționez faptul că de când am început derularea proiectului Start la antreprenoriat și până la semnarea lui, am fost sprijinit, ajutat de tot personalul ADRA România. Toate lucrurile au decurs perfect și sunt foarte mulțumit de derularea acestui proiect. Implementarea a fost extraordinară! Vă mulțumesc tuturor!”

Gabriel Buneci, Gorj (Creșterea competitivității prin achiziția unui modul de containere (soluție pentru spații mobile) – CAEN 4322): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat este un ajutor binevenit pentru dezvoltare, implicarea în muncă și organizare. Instruirea mă va ajuta să pot avea o imagine de ansamblu la celelalte etape de dezvoltare ale firmei și a mea personal. Echipamentele achiziționate prin acest proiect ne vor fi de mare ajutor în desfășurarea activității de calitate cu aparatură de performanță. Vă mulțumesc, ADRA România!”

Laurențiu Mădălin Nica, Olt (Înființarea societății de software SC TechNica SRL – CAEN 6201): ”Mă bucur că am putut participa la proiectul ADRA Start la antreprenoriat și că am fost selectat pentru finanțare. În perioada care a trecut am învățat multe despre ce înseamnă să fii antreprenor în România, dar partea cea mai importantă abia de acum începe. Acest proiect este o ocazie unică de a putea pune în practică planurile și cunoștințele acumulate.”

Ioana Alexandra Dumitru, Vâlcea (Cosmetice bio – CAEN 8690): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat mi-a schimbat viața în bine. Am fost foarte fericită când am aflat că pot fi finanțată pentru a-mi dezvolta afacerea. Nu am întâmpinat dificultăți în derularea activităților pentru acest proiect.”

Borca-Mariana Schreiber, Mehedinţi (Înființare firmă ”Salon de întreținere și remodelare corporală” – CAEN 9604): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat a însemnat foarte mult pentru firma SC Brigitt&Deea, pentru dezvoltare și îmbunătățirea calității serviciilor oferite. Este un ajutor pe care îl voi utiliza strict în favorizarea și modernizarea cabinetului, ajutor pe care singură este mai puțin probabil să-l fi putut obține din resurse proprii. Pentru acestea, vă mulțumesc!”

Valentin Virgil Smeu, Vâlcea (Lucrări de instalații sanitare și lucrări de construcții rezidențiale și nerezidențiale – CAEN 4322): ”Vă mulțumesc, ADRA România pentru acest proiect care m-a încurajat să inițiez o activitate pe cont propriu. Doar cu ajutorul proiectului ADRA Start la antreprenoriat, ajutor de minimis, am putut realiza obiectivul propus.”

Mihaela Denisa Lilea, Olt (Înființarea unui salon de coafură-frizerie – CAEN 9602): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat a însemnat pentru mine o șansă importantă pentru a-mi îndeplini visul, acela de a lucra pe cont propriu și de a face ceea ce îmi place. Multumim ADRA România pentru această oportunitate minunată!”

Alina Irina Dumitrescu, Dolj (Cabină fotografică ”Oglinda magică” – CAEN 7420): ”Prin proiectul ADRA Start la antreprenoriat am reușit să-mi îndeplinesc visul de a deveni antreprenor. De altfel, am primit și un ajutor material fără de care nu m-aș fi descurcat.”

Dorian Manuel Delureanu, Dolj (Dezvoltarea unei platforme on-line pentru promovarea și valorificarea arhivelor și colecțiilor de fotografie – CAEN 4791): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat este un proiect exceptional pentru susținerea unei afaceri creative, pornită dintr-o pasiune veche de 30 de ani, o oportunitate de finanțare pentru un Start-Up care își propune un plan de faceri original și inovator. A fost o colaborare bună pe toată perioada derulării activităților.”

Roxana Nicoleta Vlăduțoiu, Dolj (Bijuterii și broderie din povești – CAEN 3213): ”Orice mână de ajutor este un lucru minunat, dacă se intâmplă să ai parte de așa ceva. Personal, consider că această mână de ajutor primită prin proiectul ADRA Start la antreprenoriat nu este suficientă. De aici voi porni să muncesc și să răsplătesc ceea ce primesc. Cel mai important lucru este că voi munci cu drag, iar lucrul acesta îmi face plăcere (puțini oameni se pot lăuda cu acest lucru). Îmi voi da toată silința ca lucrurile să fie excelente și rezultatele pe măsură. Este o părere sinceră și dorită așa cum este trăită. Să aveți spor și dumneavoastră!”

Alexandru Tănase, Dolj (Club profesionist de kickbox ”The Golden Gloves” – CAEN 9312): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat a fost pentru mine o mână de ajutor, deoarece aveam intenția să mă dezvolt, dar nu aveam posibilitatea financiară. Am de gând să învăț copilașii sa practice KickBox-ul la cel mai înalt nivel. Din pasiunea mea mi-am dorit să dezvolt o afacere pentru că vreau să fac ce îmi place. Consider că atunci când faci un lucru din pasiune, îl faci bine! Acest proiect ADRA este o șansă pentru toți tinerii ca să se dezvolte și astfel sa creeze locuri de muncă și pentru alții. M-am informat în anumite privințe ce este mediul antreprenorial și menționez faptul că în România este un domeniu în continuă dezvoltare.  

Iulia Ungureanu, Dolj (Dezvoltarea în criochirurgie și electrochirurgie – CAEN 8622): ”Vă mulțiumesc pentru oportunitatea oferită prin proiectul ADRA Start la antreprenoriat! Pacienții noștrii la fel! Așteptăm următorul proiect!”

Alexandra Roxana Ioniță, Dolj (Centru de fitness – CAEN 9313): ”Mi-am dorit să particip la proiectul ADRA Start la antreprenoriat deoarece vreau să creez un mediu plăcut muncii mele, prin achiziționarea de noi echipamente. Exercițiile fizice și un stil de viață sănătos sunt o desăvârșire, un lucru foarte important în zilele de astăzi. Sedentarismul este mai periculos ca niciodată și de aceea îmi doresc o schimbare în viața oamenilor.”

Giorgiana-Livia Dan (Matei), Vâlcea (Înființare fabrică de mobilă la comandă – CAEN 3109): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat m-a ajutat să fac o investiție pe care nu reușeam să o fac cu banii proprii. Îmi doream de foarte mult timp să devin antreprenor, iar cu ajutorul ADRA România am reușit să îmi îndeplinesc acest vis. De asemenea, tot prin intermediul acestui proiect, am reușit să cunosc o mulțime de oameni care m-au ajutat în dezvoltarea personalității. Îmi doresc pe viitor să accesez și alte fonduri și să dezvolt business-ul pe care l-am putut realiza cu ajutorul dumneavoastră.”

Ileana-Geanina Bădoiu, Dolj (Înființare SC Favorite Look – activități de întreținere corporală – CAEN 9604): ”Admiterea în cadrul proiectului ADRA Start la antreprenoriat a reprezentat pentru mine materializarea unor dorințe și anume: dorința de a mă manifesta și dezvolta în domeniul antreprenorial și dorința de a activa în domeniul modelării corporale și masajului. Pentru un antreprenor începător sprijinul primit pentru însușirea cunoștințelor de bază în domeniul antreprenprial și sprijinul financiar atât de necesar unei activități nou înființate sunt esențiale.”

Cristian Lupoaia, Dolj (Fabricare puzzle-uri fotografice personalizate și fosforescente – CAEN 3240): ”Pentru mine a fost o adevărată provocare să particip la toate intruirile organizate de ADRA în cadrul proiectului Start la antreprenoriat.”

Maria Lucia Răceală, Dolj (Porteur d’image – grafică, pictură, design – CAEN 1813): ”Consider că proiectul ADRA Start la antreprenoriat a fost până acum o oportunitate de a acumula cunoștințe și abilități noi care vor fi utile în continuare pentru demararea afacerii, după primirea ajutorului de minimis. Proiectul ADRA Start la antreprenoriat este o oportunitate, dar mai ales o provocare.”

Iulica Șoavă, Dolj (Salon de masaj – CAEN 8690): ”Pentru mine proiectul ADRA Start la antreprenoriat a însemnat până în momentul de față speranța unei independențe profesionale, sper și financiară.”

Mariana Ciocan, Dolj (Fabricarea sucurilor naturale de fructe, smoothieuri-lor și a înghețatei raw-vegan – CAEN 1032): ”Proiectul ADRA Start la antreprenoriat reprezintă o experiență nouă, informații noi și sperăm că va fi și un nou început care va aduce schimbări și în familie, în timpul petrecut cu cei dragi. Pentru mine, un business este o plăcere și sperăm ca va fi și un ajutor financiar de care să ne bucurăm odată cu implementarea proiectului.”

Alexandra Mihaela Popa, Dolj (Înființare cabinet stomatologic – CAEN 8623): ”Proiectul Start la antreprenoriat a fost o reală provocare pentru mine ca tânăr antreprenor, însă cu ajutorul echipei ADRA lucrurile au mers foarte bine. Am remarcat profesionalism, implicare, promptitudine – lucruri importante care ajută omul să reușească să facă cunoștință cu aceasta ”lume” mult mai ușor. Am lucrat împreună în cele mai bune condiții și sper că de acum încolo vom păstra aceași comunicare și vom avea mai multe provocări. Vă mulțumesc ADRA România pentru timpul dumneavastră si ajutorul acordat!”

Claudia Ramona Andrei, Dolj (Înființarea unei firme cu specific vegan – CAEN 5610): ”Proiectul Start la antreprenoriat reprezintă o etapă foarte importantă în viața mea contribuind la integrarea planului meu și a pasiunii mele în domeniu. Îmi doresc ca pe viitor acest proiect să mă ducă la extinderea afacerii. Multumesc tuturor celor care m-au susținut din echipa ADRA, pentru că rolul lor în acest proiect a fost unul covârșitor, reprezentând un stâlp în începutul acestei „afaceri”. Sper ca Bunul Dumnezeu să-și reverse în continuare harul și bunătatea lui asupra copiilor Lui.”

Sabin Ionuț Mihai, Dolj (Înființarea și reapararea autovehiculelor – CAEN 4520): ”Datorită proiectului ADRA Start la antreprenoriat mi-am descoperit o latură practică a mea, aceea de antreprenor. Mai mult, îmi dau seama că am șanse egale să întreprind o afacere la care am visat de mulți ani.”

Adrian Claudiu Ghidiceanu, Dolj (Înființarea și dezvoltarea unei firme de servicii fotografice profesionale – CAEN 7420): Proiectul ADRA Start la antreprenoriat îmi oferă ocazia de a-mi îndeplini un ideal artistic, pe de o parte, iar pe de altă parte este o mare oportunitate de a demara o afacere profitabilă, având în vedere cerințele pieței tot mai crescânde și pretențioase. Prezentul proiect mă va ajuta să promovez prin imagine fotografică evenimente deosebite, atât din viața privată a viitorilor clienți, dar și anumite evenimente speciale din activitatea ONG-urilor, la care voi participa cu bucurie ca voluntar, promovând prin fotografie acțiunile, principiile și valorile acestora.”

Virginia Aida Ionescu, Dolj / Daniel Leotescu, administrator (After school Little Mountain – CAEN 8891): Pot spune că implementarea proiectului ADRA Start la antreprenoriat a avut un impact pozitiv, fiind o oportunitate de noi perspective în rândul noilor antreprenori. Etapele de formare au venit cu completări clare, benefice continuări pașilor necesari în vederea finalizării a tot ceea ce a însemnat documentația. Comunicarea ADRA cu beneficiarii a fost una ireproșabilă, dovadă reușita finalizării corecte, complete și la timp a documentelor solicitate. Un antreprenor are nevoie de cineva care să-l ajute să țină pasul cu cerințele unei noi experiențe, unei noi tehnologii, însă cel mai important lucru, în cazul proiectului meu, va fi impactul beneficiarului, elevul, acesta fiind obiectivul pe care m-am focusat în derularea acestui proiect. Feedback-ul sperăm să fie unul pozitiv, exemplu demn de urmat de către cei care nu au curajul să depună documente în vederea accesării unor fonduri.”

Carmen – Roxana Vilău, Gorj (Magazin piese auto multimarcă, anvelope auto și diagnoză auto – CAEN 4520): „Proiectul ADRA Start la antreprenoriat este o șansă unică ce mă ajută să mă dezvolt, atât profesional, cât și personal. Pentru acest lucru țin să vă aduc mii de mulțumiri și vă promit să fac cât mai multă performanță. Mă bucur că am avut șansa să cooperez cu o echipă atât de minunată precum sunteți dumneavoastră. Am încredere că afacerea pe care urmează să o dezvolt va înflori datorită sfaturilor și ajutorului oferit de dumneavoastră. Cu deosebit respect!”

Mai multe informații despre Proiectul ”Start la antreprenoriat”, ID 105478, se pot găsi accesând site-ul proiectului, respectiv: http://www.startlaantreprenoriat.ro/.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate