Caută
Close this search box.

Vreau la școală! – un proiect ADRA de prevenire a abadonului școlar susținut la nivel național de către Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea

În lunile ianuarie, februarie și martie 2017, ADRA România în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea va realiza și va distribui pachetele cu alimente, rechizite școlare și cărți pentru copiii beneficiari în proiectul ”Vreau la școală!”. În această perioadă, sprijinul material va fi distribuit, la nivel național, în mod unitar în zilele de 29 ianuarie, 19 februarie și 19 martie.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” are ca obiectiv integrarea socială prin prevenirea abandonului școlar a 460 de copii din clasele primare și gimnaziale, care sunt dezavantajați, dar buni la învățătură și dezvoltarea comunității locale, pentru anul școlar 2016 – 2017, din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania. Prin intermediul acestui proiect, alți 2760 de copii și părinți sau tutori vor fi beneficiari indirecți cu sprijinul a cel puțin 110 voluntari ADRA și parteneriat cu mai bine de 30 de Primării și 60 de Unități de învățământ.

”ADRA România desfășoară proiecte prin care susține procesul educațional, considerând că accesul la educație înseamnă stoparea ciclului sărăciei. Prin proiectul ”Vreau la școală!” ADRA luptă împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care acești copii le întâmpină: admiterea în gimnaziu și admiterea în liceu. Prin înlesnirea accesului la educație, eliminând barierele materiale prin donațiile lunare oferite copiilor buni la învățătură, proiectul aduce șansa unui viitor mai bun pentru acești copii sârguincioși” a declarat Robert Georgescu, Director ADRA România.

”Suntem alături de ADRA România în proiectul ”Vreau la școală!” recunoscând faptul că educația este parte integrantă a procesului de dezvoltare. De asemenea, educația ocupă un loc important în sistemul de valori al creștinilor adventiști, iar acest proiect le oferă ocazia să participe în programul ”Implicarea Totală a Credincioșilor” susținând copii buni la învățătură, dar care provin din medii defavorizate” a declarat Romică Sârbu, Directorul Departamentului Educație al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

ADRA România susține educația! Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!”.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate