Caută
Close this search box.

ADRA ”Copii ajută copii” – inima deschisă pentru a primi și mâna pregătită pentru a oferi

Miercuri, 28 noiembrie 2018, mai mulți voluntari ai Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România și elevi de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu din București au desfășurat mai multe intervenții umanitare în cadrul proiectului ADRA ”Copii ajută copii” în mai multe localități și unități de învățământ din județul Prahova, oferind peste 2 tone de alimente, produse de igienă, rechizite școlare și jucării copiilor nevoiași recomandați de către responsabilii ADRA locali în colaborare cu primăriile și unitățile de învățământ locale.

”Gesturi de iubire! Ziua de 28 noiembrie a adus speranță și bucurie în inimile celor 41 de copii proveniți din familii defavorizate, din Școala Gimnazială Cocorăștii Colț. Zecile de părinți și bunici alături de copiii și nepoții lor au așteptat cu nerăbdare în fața școlii Caravana Bucuriei, atât de dorită în mai multe localități din județul Prahova. Grupul de voluntari ADRA România și elevii de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu, însoțiți de doamna psiholog școlar Ema Georgescu, și-au manifestat compasiunea față de copiii defavorizați din comuna Cocorăștii Colț oferindu-le daruri îmbelșugate. La eveniment au participat mai multe oficialități, profesori, voluntari, elevi și părinți. S-au împărțit daruri, îmbrățișări și zâmbete. Bunicii, părinții, copiii, profesorii și voluntarii au fost uniți într-o familie a iubirii și dăruirii. Toți au plecat acasă mai bogați și mult mai fericiți” a declarat pastorul bisericii locale, Cornel Dobre, voluntar ADRA România.

Conform studiilor, sărăcia constituie una din cele mai grave probleme cu care se confruntă copiii din România. 8 minori din 100 trăiesc la nivelul de ”sărăcie severă”, cu mai puțin de 15 lei pe zi, potrivit UNICEF, care a mai identificat, ca probleme ale copiilor și adolescenților, excluziunea socială și cele din domeniul educației, sănătății și al ocupării forței de muncă. Astfel, aproximativ 27% dintre copii riscă să trăiască în sărăcie lucie sau în excluziune socială, procentajul fiind mai ridicat decât în cazul restului populației, din cauza măsurilor de austeritate care au lovit, în special, educația, sistemul de sănătate și serviciile de asistență socială, ceea ce reprezintă cheia bunăstării celor mai tineri dintre noi. Din totalul minorilor care dispun de mai puțin de 15 lei pe zi, 35% aparțin etniei rrome.

”Astăzi, împreună cu un grup de elevi inimoși din clasa a VII-a B, de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu, am distribuit o parte din pachetele cu produsele dăruite de către copii în cadrul ”Săptămânii Recunoștinței”. Darurile copiilor au ajuns prin mâinile lor la mai mulți copii nevoiași și la familiile acestora din mai multe localități din județul Prahova. Ne bucurăm de faptul că am putut să fim parte a proiectului ADRA ”Copii ajută copii” și să aducem un strop de speranță semenilor noștri” a declarat Ema Georgescu, Consilier școlar și Coordonator proiecte Liceul Teoretic Mihai Ionescu.

”Prin proiectul ”Copii ajută copii” susținut de către ADRA România și Liceul Teoretic Mihai Ionescu am simțit că fac parte dintr-o familie care a înțeles în mod practic că ”este mai ferice să dai decât să primești”. Am simțit emoțiile profunde ale copiilor care întindeau mâna pentru a primi cât și bucuria celor care o întindeau pentru a oferi. Am înțeles încă odată că Dumnezeu în această viață vrea să învățăm două lecții: să ai inima deschisă pentru a primi și mâna pregătită pentru a oferi, atunci când El hotărăște în care din cele două situații să te afli. Ce frumoasă este viața pentru toți atunci când El este Maestrul și noi discipolii Săi!” a declarat pastorul bisericii locale, Walter Creciuneac, voluntar ADRA România.

Pentru cei mai mulți, copilăria este o perioadă frumoasă în care lipsa de griji și voia bună sunt prezente în fiecare zi, iar tot ceea ce este necesar pentru creșterea și dezvoltarea lor armonioasă este asigurat de părinții lor. Pentru alți copii, această imagine este doar un vis frumos. Datorită grijilor care apasă pe umerii părinților, din cauza lipsurilor sau plecării din sânul familiei a unuia dintre părinți o parte din bucuria copilăriei este pierdută. În locul jocului, timpul acestor copii este absorbit de neajunsuri și tristețe. Prin proiectul ”Copii ajută copii”, ADRA România împreună cu micii voluntari aduc bucurie și speranță în inima semenilor lor.

”Cu ajutorul voluntarilor ADRA România și a elevilor de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu zeci de pachete au ajuns la mai multe familii defavorizate, beneficiare prin copiii lor, în proiectul ADRA ”Vreau la școală!”, proiect derulat cu recomandarea primăriilor locale și a unităților de învățământ din localitățile Surani, Cărbunești, Gogeasca, Matița din județul Prahova. Aceste familii numeroase, gospodare și harnice, dar cu posibilități financiare reduse, se află în al doilea an în atenția noastră și beneficiază de întreaga susținere a echipei ADRA. Mulțumim copiilor de la Liceul Teoretic Mihai Ionescu, mulțumim familiilor lor pentru acest gest frumos față de alți copii care sunt mai în nevoie decât ei. Mulțumim, de asemenea, ADRA România pentru susținere! Colaborarea și implicarea împreună în aceste proiecte umanitare sunt de mare ajutor persoanelor ce se află în condiții dificile” a declarat pastorul bisericii locale, Marius Cristea, voluntar ADRA România.

De-a lungul anilor, un număr de peste 35.000 de copii au fost ajutați în cadrul proiectului ADRA ”Copii ajută copii” adaptat înțelegerii copiilor: proiectul începe cu un joc, fiecare copil primind o pușculiță pe care o asamblează și ulterior strânge banii necesari în vederea achiziționării a ceea ce doresc să dăruiască. Prin joc, copiii își fac prieteni și se dezvoltă învățând arta generozității și prin gesturi de altruism aduc bucurie în viețile altor copii.

Implică-te și tu în proiectul ADRA ”Copii ajută copii”!

Începând din anul 1990, prin proiectele sale, ADRA România este implicată în asistarea diferitelor categorii sociale. Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”COPII AJUTĂ COPII” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat: pentru detalii și comenzi logistică (cutii, pungi, ș.a.) vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional;
  • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Copii ajută copii”.

ADRA România

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate