Caută
Close this search box.

ADRA Romania saluta promulgarea Legii pentru prevenirea si combaterea violentei in familie

„ADRA România dorește să aprecieze în mod public coaliția de organizații nonguvernamentale cât și reprezentanții autorităților publice care au facut posibilă actualizarea și promulgarea ulterioară a noii forme a Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

Credem că noile prevederi aduc România mult mai aproape de o legislație potrivită noilor contexte sociale și de asemenea credem că victimele violenței în familie sunt mult mai protejate acum”

a declarat Sorin Goleanu, director executiv ADRA România după promulgarea legii.

Precizarea a fost făcută în contextul în care o coaliție mai largă de organizații, printre care și ADRA cu campania „Dai în ea? Dăm în tine! Cu LEGEA!” au desfășurat pe parcursul anului 2011 mai multe acțiuni menite să convingă autoritațile de importanța acestor prevederi.

Preşedintele României, Traian Băsescu a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie care prevede în forma actuală introducerea ordinului de protecţie şi a ordinului de restricţie în acest domeniu ca mijloc de eficientizare a activităţii autorităţilor pentru susţinerea şi consilierea victimelor violenţei în familie.

Potrivit proiectului, victima are dreptul să se adreseze instanţei să solicite ordin de protecţie cu caracter provizoriu, iar instanţa poate să interzică agresorului să rămână sau să se reîntoarcă în locuinţa comună, să-l oblige pe agresor să suporte unele costuri, cum ar fi cheltuieli medicale, de judecată, cele generate de adăpostirea victimei.

Victima poate să ceară ordin de restricţie care prevede evacuarea agresorului de la domiciliul comun, păstrarea distanţei de minim 200 de metri faţă de persoana vătămată, interzicerea oricărui contact telefonic, corespondenţe. Acest ordin de interdicţie nu poate depăşi 2 ani.

Casa ADRA – Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie

În cazul în care vă aflați într-o situație de violență în familie apelați cu încredere la Casa ADRA. Telefon: 021.252.51.17

Din 2009, ADRA România conduce Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA. În acest centru, ADRA oferă cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. Serviciile oferite includ şi consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate