Caută
Close this search box.

Peste 70 de case deszapezite de cei 350 de voluntari ADRA Romania

Intervenția ADRA România în zonele afectate de zăpadă a continuat și în această săptămână axându-se în mod special pe deszăpezirea caselor celor afectați de căderile masive de zăpadă. Intervenția voluntarilor a fost coordonată acoperind peste 25 localități și 70 de case aflate în situații greu de imaginat.

Ultima monitorizare a acestor zone a arătat faptul că lucrarea de deszapezire a caselor este aproape finalizata cu excepția localității Târlele din comuna Cochirleanca, Buzău unde situația este dramatică din mai multe motive. În această localitate, aproximativ 10 case mai sunt inca acoperite integral sau în mare parte de nameti iar cei care locuiesc acolo sunt în general bătrâni și copii.

Cei care doresc să se implice în această ultimă redută a nămeților sunt așteptați să contacteze ADRA România pe office@adra.ro sau pe responsabilul local, Adrian Andrei la telefon 0740 830 646.

În ceea ce privește viitorul apropiat sunt așteptate inundații și viituri în aceste zone în cazul în care topirea zăpezii se va face brusc. Pentru a preveni măcar parțial anumite pierderi materiale dar în mod special pierderile de vieți omenești, ADRA România a realizat câteva recomandări utile celor aflați în zonele aflate în pericol de inundație.

Distribuirea și comunicarea cât mai rapidă a acestora este recomandată a fi realizată în toate instituțiile sau către toate persoanele aflate în această zonă.

Desigur în caz de nevoie, ADRA va face apel la cei care doresc să intervină ca voluntari în următoarea perioadă însă ne dorim să nu fie nevoie de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate