Caută
Close this search box.

Update – Interventia ADRA Romania in Buzau, Vrancea si Braila

Intervenția ADRA România în zonele afectate de zăpadă a continuat miercuri, dupa deblocarea mai multor drumuri, prin oferirea imediata a unor alimente de bază și lemne de foc acolo unde a fost posibil.

„Având în vedere situația de urgență în care se aflau oamenii din Buzău, Vrancea și Brăila, am cumpărat imediat alimente și, în prima zi în care acest lucru a fost posibil, au fost oferite peste 400 de pachete în valoare de 50 lei (urmând a fi oferite în total aproximativ 1000), beneficiarii fiind aleși în principal cu ajutorul oficialităților locale sau în funcție de informațiile primite de la colaboratorii noștri locali. Pe lângă aceste pachete, dorim să oferim și lemne de foc, așa cum de altfel am făcut astăzi și la Viziru. În total, valoarea ajutorului oferit prin ADRA România este până în prezent de peste 50.000 de RON” a declarat Sorin Goleanu, directorul executiv al ADRA România de la fața locului.

Acesta a continuat „în Muntenia, la Buzău și Brăila, dar și în Moldova, la Vrancea, ambalarea și distribuirea pachetelor cumpărate de ADRA România s-a realizat cu ajutorul voluntarilor din aceste zone, efortul lor fiind unul consistent și pentru care am dori să le mulțumim, inclusiv pe această cale. De altfel, unii dintre aceștia, chiar au luat-o înaintea noastră și a autorităților intervenind în câteva cazuri mai repede decât ne-am fi imaginat că este posibil.

Cea mai afectată zonă este în continuare Vrancea, unde colaboratorii nostri ne-au indicat cel mai mare număr de persoane aflate în situații dificile și către care încercăm să îndreptăm sprijinul ADRA România în zilele următoare.

Din păcate, multe localități sunt încă izolate, iar intervențiile ADRA România, cel putin pentru acest moment si pentru acest gen de intervenții, merg mana in mana cu intervențiile din partea Guvernului care trebuie sa se ocupe de deblocarea drumurilor de acces in localitate, pentru ca noi sa venim apoi si sa ajutam acesti oameni cu alimente de stricta necesitate si de asemenea să îi putem ajuta la dezăpezire acolo.

În ceea ce privește modalitățile de lucru, având în vedere infrastructura umană, pe care ne bucurăm să o avem în toată țara, am ales să ajutăm direct beneficiarii, având în vedere sesizările evidențiate de mai multe posturi de televiziune. De altfel, oficialitățile chiar au apreciat acest lucru indicându-ne cele mai grave cazuri, noi specificând de la început că dorim să-i ajutăm în primul rând pe cei aflați în condițile cele mai dificile. De asemenea, am stat de vorbă cu fiecare persoană, oferind o minimă consiliere psihologică.
Cu toate acestea, am avut parte și de multe surprize, persoane, care deși erau prinse sub munți de zăpadă, priveau cu optimism “pe deasupra nămeților, către Dumnezeu”.
Ceea ce ne-a impresionat a fost și expresia folosită de o localnică din Glodești – Siliștea: “Mă așteptam mai curând să vină moartea, pentru că sunt bătrână, decât să ajungeți voi la mine, aici, peste nămeții ăștia”

De asemenea, aș dori să remarc trei inițiative deosebite începând cu binecunoscuta companie SanoVita, care, ca de obicei a sprijinit în mod consistent această acțiune, participând cu 300 de pachete destinate celor afectați.

De asemenea, din zona Transilvaniei de Nord, am primit un telefon prin care eram anunțați că o brutărie locală, Papy SRL, împreună cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Sic, deși inițial doreau să trimită pâine, având în vedere condițiile meteo și distanța, au ales să direcționeze 3000 de RON către ADRA România pentru a cumpăra acest aliment de bază, din zonele apropiate.
De la București am plecat încărcați cu alimentele donate de cei care au aflat de acest proiect și de asemenea, compania Lider Pan SRL ne-a donat cu generozitate 2000 de pâini pentru a-i ajuta pe cei afectați.

Sigur, pe lângă aceștia, am mai avut parte și de alte gesturi frumoase și consistente din partea unor biserici sau persoane particulare, insa așa cum am vazut, acesta este doar inceputul, intre timp primind mai multe telefoane și anunturi de sustinere din toata tara.

De asemenea, aș dori să menționez în mod special sprijinul oferit Centrului Media Adventist (Speranța TV și RVS) și de Campus TV (Buzău) prin mediatizarea acestor eforturi. Speranța TV, în mod deosebit, a venit alături de noi pe teren și chiar au ajutat la distribuire. De asemenea, oferta lor de a ne sprijini pentru transmiterea mesajelor și a situației de pe teren a ajutat mult oamenii din diferite zone să aibă acces la informații utile și ancorate în realitate”.

O emisiune mai amplă pe această temă va fi difuzată sâmbătă, 18 februarie, începând cu ora 17.00 pe Speranta TV.

Sustine actiunile de ajutorare a victimelor afectate de caderile masive de zapada!

Vino alaturi de echipele ADRA ca voluntar în zonele afectate sau sustine financiar aceste activitati, prin Bisericile Adventiste de Ziua a Saptea, in cadrul oricarei strangeri de fonduri, specificand destinatia sumelor oferite  sau direct în conturile ADRA deschise la BCR sector 3:

RO73 RNCB 0074 0292 1540 0001 – LEI
RO46 RNCB 0074 0292 1540 0002 – USD
RO78 RNCB 0074 0292 1540 0008 – EUR

Pentru orice detalii scrie-ne la office@adra.ro sau da-ne un telefon la 021 25 25 117

Oamenii ne asteapta!  Vino alaturi de ADRA Romania!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate