Caută
Close this search box.

”Vreau la școală și-n 2016!” – un succes educațional

În perioada septembrie 2016 – iunie 2017, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România a implementat cu succes proiectul ”Vreau la școală și-n 2016!”, prin care 50 de copii aflați în pragul abandonului școlar au încheiat cu bine anul școlar 2016 – 2017. Acest proiect a avut ca scop prevenirea abandonului școlar prin sprijin material si consiliere parentală, cu scopul corectării atitudinii părinților vizavi de educația instituțională. Periodic, copiii beneficiari ai proiectului au avut parte de ajutor la teme și de activități socio – recreative, desfășurate cu ajutorul voluntarilor, în cadrul cărora, prin joc, și-au dezvoltat creativitatea și și-au descoperit noi abilități.

”Felicitări tuturor celor implicați în proiectul ”Vreau la școală și-n 2016!”, atât Raiffeisen Bank, care prin oferirea resurselor financiare necesare, a susținut educația, cât și asociației ADRA România pentru inițiativă. Ne dorim ca astfel de colaborari să continue si sa aducă sprijin, dezvoltare și o nouă perspectivă copiilor care provin din medii defavorizate” a declarat Norocel-Călin Ciubotaru, primarul comunei Itești, județul Bacău.

”În cadrul proiectului ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!” au fost implicați 10 elevi din scoala noastră, care prezentau risc de abandon școlar, datorită situației financiare a familiilor din care provin. Ne-am bucurat de această inițiativă, fiind un proiect benefic prin activitățiile desfășurate, în urma cărora au beneficiat nu doar copiii înscriși în proiect, ci și părinții acestora și cadre didactice. Proiectul ”Vreau la școală și-n 2016!” a adus motivație pentru copii, prin pachetele lunare primite și prin activitățile extrașcolare, încredere pentru părinți, iar nouă oportunitatea să cunoștem mai bine familiile copiilor și nevoile acestora. Sperăm ca astfel de inițiative să continue, oferind șansa unui viitor mai bun copiilor silitori și sprijin familiilor care înțeleg rolul educației” a declarat Simona Berilă, cadru didactic în Școala Gimnazială ”Nicu Enea”, din Municipiul Bacău.

”Proiectul ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!” ne-a ajutat foarte mult. Pentru fiica mea, acest proiect, a fost o motivare în plus, fiind încântată de orice lucru nou și din care poate să învețe. Rezultatele școlare au fost bune și anul trecut, dar prin participarea la acest proiect, a simțit că ajută familia într-un mod practic. Pachetele lunare primite în cadrul proiectului au acoperit foarte bine nevoile noastre de bază, având un singur venit în familie. Prin acest proiect am întâlnit oameni deosebiți, care au fost dispuși să ne ajute să oferim un viitor mai bun copiilor noștri” a declarat Cristina Dumitru, mama Ioanei, beneficiară în proiectul ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!”.

Proiectul ADRA ”Vreau la școală și-n 2016!” a fost unul dintre cele 10 proiecte câștigătoare a unei finanțări de 45.000 lei în cadrul programului de granturi „Raiffeisen Comunități” de anul trecut. Programul este derulat de Raiffeisen Bank pe www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi și reprezintă un concurs online de proiecte de responsabilitate socială.

„Raiffeisen Comunități” este un program de finanțare a proiectelor locale de dimensiuni mici și medii în comunitățile în care Raiffeisen Bank își desfășoară activitatea. Este primul concurs online de proiecte susținut de o bancă din România, care sprijină atât financiar, cât și prin voluntariat și diseminare de cunoștinte, proiecte de impact pentru comunitățile locale.

Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populaţie și oferă sprijin în mod necondiţionat indiferent de religia, rasa, etnia sau genul beneficiarilor. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane.

ADRA România

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate