Caută
Close this search box.

Casa ADRA România lansează campania „Schimbă Povestea!”

Sursa nONGuvernamental

Cu prilejul Zilei Internaționale Împotriva Violenței asupra Femeilor, 25 noiembrie 2023, Casa ADRA lansează campania „Schimbă Povestea!”.

Aceasta urmărește conștientizarea populației, autorităților și mai ales a persoanelor aflate în situații de risc de violență că putem în mod individual și în grup să contribuim la schimbarea poveștilor nefericite sau tragice actuale prin hotărâre, sprijin și implicare directă. Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit la 79.442 de cazuri de violență domestică, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA – oferă de aproape 15 ani, cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. În toată această perioadă, peste 3.500 de femei și copii au beneficiat de servicii de consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

În cadrul proiectului, care va avea loc cu precădere în mediul online, se lansează şi spotul de interes public cu scopul de a genera curajul de a schimba povestea vieții a multor femei și copii, disponibil pe canalul ed YouTube ADRA România.

Aceste mame, femei care ne cer disperate ajutorul nu au parte nici de valorizare, nici de iubire. Luptăm pentru o societate sănătoasă, ancorată în respectarea drepturilor omului și crearea unui mediu sănătos în care membrii familiei să se susțină și să se dezvolte împreună. Pentru a avea o societate sănătoasă, este nevoie să ne educăm copiii că pot produce schimbări benefice, iar prima lecție este urmarea exemplului părinților. Noi toți putem schimba povești! Ale noastre sau ale altora! Psiholog, psihoterapeut ADRA, Alina Bordas-Mohorea

După campaniile de succes din anii trecuți – „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”, desfășurată în parteneriat cu campionul mondial Leonard Doroftei, “Ciocu’ Mare”, destinată convingerii femeilor care suferă abuzuri să ia atitudine și să anunțe autoritățile, sau „Bărbați Adevărați”, o campanie de încurajare a comportamentului pozitiv, ADRA România va derula o nouă campanie inedită: „Schimbă Povestea!”, susținută de partenerii: Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și sponsorii noștri: HILS Development (sponsor principal), Puratos, Orhideea Residence & spa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate