Caută
Close this search box.

SCHIMBĂ POVESTEA!, o campanie ADRA Romania împotriva violenței în familie

Sursa: HotNews

Cu prilejul Zilei Internaționale Împotriva Violenței asupra Femeilor, Casa ADRA a demarat campania Schimbă Povestea!”, care se va desfășura până în 10 decembrie. Aceasta urmărește conștientizarea populației, autorităților și mai ales a persoanelor aflate în situații de risc de violență, prin faptul că putem în mod individual și în grup să contribuim la schimbarea poveștilor nefericite sau tragice actuale prin hotărâre, sprijin și implicare directă.

Schimbă Povestea!Foto: ADRA Romania

Campania, ce se desfășoară cu precădere în mediul online, este susținută de HILS Development (sponsor principal), Puratos, Orhideea Residence & spa fiind realizată în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, în primele 9 luni ale anului 2023, polițiștii au intervenit în 79.442 de cazuri de violență domestică, în creștere cu 4,9% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA – oferă de aproape 15 ani, cazare, hrană şi asistenţă medicală de urgenţă femeilor care au reclamat violenţa domestică organelor competente. În toată această perioadă, peste 3.600 de femei și copii au beneficiat de servicii de consiliere psihologică individuală şi de cuplu, asistenţă socială, îndrumare către un jurist, pentru cazurile în care victimele sunt angajate în procese cu abuzatorul.

Orice persoană aflată într-o situație de violență domestică își poate schimba povestea contactând la telefon 021 25 25 117 sau e-mail: ajutor@adra.ro. De asemenea, persoanele care cunosc astfel de cazuri sunt încurajate să ofere aceste date de contact sau să contribuie la informarea prietenilor lor prin preluarea spotului campaniei pe pofilele lor din mediul online.

„Aceste mame sau femei care ne cer cu disperare ajutorul nu au parte nici de valorizare, nici de iubire acasă. Uneori nu cunosc niciun detaliu despre ce ar putea practic să facă. Așadar este nevoie să afle aceste lucruri pentru a ieși din acest cerc vicios al violenței. Noi toți putem schimba povești! Ale noastre sau ale altora!”, a declarat Alina Bordas-Mohorea, Psihoterapeut ADRA România.

ADRA România nu este la prima campanie publică pe această temă. Printre campaniile de succes din anii trecuți se numără – „Îți place să dai? Alege-ți un partener pe măsură!”, desfășurată în parteneriat cu campionul mondial Leonard Doroftei, “Ciocu’ Mare”, destinată convingerii femeilor care suferă abuzuri să ia atitudine și să anunțe autoritățile, sau „Bărbați Adevărați”, o campanie de încurajare a comportamentului pozitiv.

Cine este ADRA România

ADRA România deține Centrul de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței în familie din 2009, activitatea sa fiind neîntreruptă până în prezent, fiind unul dintre cele mai longevive centre din țară. Prin implicarea în direcția combaterii violenței în familie, ADRA se concentrează pe două direcții:

  • Intervenție, prin serviciile oferite în cadrul adăpostului Casa ADRA și prin consilierea persoanelor ce trăiesc drama abuzului, dar care nu își doresc găzduirea, ci doar informarea și consilierea;
  • Prevenție, prin campaniile naționale de informare și conștientizare asupra fenomenului violenței în familie, precum și prin campanii de advocacy.

Pe lângă implicarea în acest domeniu, ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare. De aceea, urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe patru direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.

ADRA România este:

  • Membru al Federației Organizațiilor Nonguvernamentale pentru Dezvoltare (FOND)
  • Membru al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC)

La nivel global, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 118 ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. Datorită promptitudinii cu care ADRA a răspuns la nevoile oamenilor de pe întregul glob, în 1997, Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC) i-a conferit statutul de membru consultativ.

​Articol susținut de ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate