Caută
Close this search box.

129.481 de persoane din familii vulnerabile afectate de pandemia COVID-19 sunt susținute prin proiectul ADRA „Sprijin Umanitar COVID-19”

La începutul anului 2020 planeta se confrunta cu apariția a ceva nou și de neimaginat, anume un nou virus ce poartă numele de COVID-19. Cu toate că denumirea la prima vedere nu provoacă panică, virusul în sine a făcut victime de-a lungul anilor și continuă să facă.

În perioada 8 martie 2020 – 22 octombrie 2022, în cadrul proiectului ADRA „Sprijin Umanitar COVID-19” care se încadrează în domeniul de expertiză „Asistarea victimelor dezastrelor naturale”, 129.481 de persoane din familii vulnerabile au primit alimente și produse de igienă, medicamente sau echipament de protecție, asistență socială, consiliere psihologică și ajutor pentru asigurarea adăpostului.

Timp de 136 de săptămâni, prin proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19”, am fost și rămânem alături de beneficiarii noștri defavorizați. Ne ducem promisiunea până la capăt, aceea de a pune nevoia aproapelui față de cea a sinelui. Nu vom abandona misiunea la care suntem chemați și anume aceea de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

În cele 136 de săptămâni de implementare a proiectului „Sprijin Umanitar COVID-19”, echipa ADRA România a ajuns la 129.481 de persoane, dintre care 56.443 de adulți ce se luptă pentru asigurarea condițiilor decente de trai, 36.584 de copii provin din medii defavorizate, dar au rezultate academice excepționale, 29.588 bătrâni singuri și cu nevoi de subzistență acute, 4.963 de persoane defavorizate, 991 de imigranți, 838 victime ale violenței domestice și 74 de antreprenori.

Beneficiarii proiectului ADRA „Sprijin Umanitar COVID-19” persoane defavorizate și vulnerabile în fața virusului (copii, tineri, familii defavorizate și vârstnici vulnerabili) care nu dispun de surse financiare pentru a trece cu bine perioada dificilă sunt identificați cu ajutorul Unităților Administrativ Teritoriale și a voluntarilor binevoitori. Împreună cu finanțatorii noștri persoane fizice și juridice din țară și din afara țării, ADRA România reușește să răspundă concret strigătului de ajutor acolo unde este nevoie, oferind beneficiarilor noștri strictul necesar supraviețuirii în fața virusului. Fără ajutorul partenerilor și furnizorilor noștri, nu ar fi fost posibilă oferirea de alimente de bază și igienă în fiecare săptămână beneficiarilor din cadrul proiectului „Sprijin Umanitar COVID-19”.

În cadrul proiectului „Sprijin Umanitar COVID-19” , special creat pentru situația actuală și implementat din 8 martie 2020, ADRA România își propune diminuarea riscurilor generate de apariția virusului COVID-19 în rândul populației, obiectivul fiind atins prin promovarea măsurilor de prevenție și adaptabilitate socio-economică și prin asigurarea necesarului, în mod special, de produse de bază și kituri de igienă pentru menținerea siguranței. Proiectul se axează pe ajutorarea oamenilor supraviețuitori să facă față nevoilor de igienă și hrană din toate regiunile din România.

„Având în vedere situația cu care ne confruntăm de peste 2 ani, teama și suferința oamenilor este departe de a se fi terminat. ADRA România este capabilă să străpungă barierele în fiecare săptămână, sprijinind și oferind ajutor tuturor persoanelor afectate de pandemia COVID-19. Prin proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19” toți beneficiari au șansa egală de supraviețuire în fața virusului, dispunând de tot ajutorul pe care ei îl solicită. Suntem alături de ei prin orice mijloace și ne continuăm slujirea cu bucurie”, a declarat Delia Fărâmiță, Asistent Manager Situații de Urgență. Responsabil Marketing și Comunicare ADRA România.

„Perioada dificilă generată de prezența virusului SARS-COV2 în societate a accentuat lipsurile și suferințele cu care beneficiarii noștri s-au confruntat. ADRA România a înțeles acest aspect și a depus eforturi susținute atât de donatori, cât și de oameni de bine din jur pentru a putea continua să fie alături de cei aflați în nevoi. Datele statistice prezentate în acest articol oferă o imagine de ansamblu destul de clară asupra magnitudinii problemelor generate de această perioadă dificilă. Tuturor celor care ați înțeles să fiți alături de beneficiari prin a susține ADRA România vă mulțumim!”, a declarat Bogdan Stănică, Manager Proiect ADRA România.

Ajutorul umanitar ADRA România, constând în servicii de informare, conștientizare, consiliere și în distribuție de alimente și produse de igienă, a fost efectuat de către personalul calificat al echipei ADRA care a acționat conform politicilor de securitate și siguranță și a normelor impuse de legile actuale ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Grupului de Comunicare Strategică, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în parteneriat cu autoritățile locale și instituții acreditate, unele servicii specializate fiind externalizate.

ADRA România promovează un viitor mai bun!

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat (vă puteți adresa coordonatorilor de proiecte ADRA la nivel regional);
  • prin donații materiale (în special produse alimentare și de igienă, medicamente sau echipament de protecție, îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA  (cu precizarea ”Sprijin Umanitar COVID-19”) sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza pentru proiectul „Sprijin Umanitar COVID-19” prin specificarea “Sprijin Umanitar COVID-19” la destinația banilor sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate