Caută
Close this search box.

133.000 USD finanțare vouchere ADRA România pentru refugiații ucraineni din România

Timp de două luni, Ucraina se confruntă cu o situație fără precedent. Pe 24 februarie a început războiul în Ucraina care are deja efecte umanitare devastatoare. Acest lucru a dus la strămutarea populației, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine. Încă din prima zi, valurile de refugiați continuă să sosească pe teritoriul României, prin cele 10 puncte de frontieră deschise.

 ADRA Internațional în parteneriat cu ADRA România intervine asupra situației refugiaților din România, în cadrul proiectului „Speranța pentru Ucraina”, prin distribuirea de vouchere în valoare de aproximativ 133.000 USD, (600.000 lei) cu care refugiații își pot cumpăra orice produse din supermarket, în funcție de nevoi. Prin urmare, 8.300 de vouchere (69%) au ajuns la reprezentanții ADRA la punctele de frontieră și adăposturi începând cu 13 aprilie (3.296 de vouchere au fost deja distribuite către 614 persoane la 6 puncte de trecere a frontierei), diferența fiind planificată să sosească în perioada 27 aprilie – 03 mai.

ADRA procedură distribuire vouchere pentru refugiați – PDF

Programul de distribuire a voucherelor face parte din finanțarea ADRA Internațional pentru proiectul cadru „Speranță pentru Ucraina” implementat pentru refugiații ucraineni, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și la granițele țărilor vecine.

ADRA România încearcă, alături de colegii implicați în celelalte proiecte vizând sprijinul refugiaților din Ucraina, să aducă puțină alinare unor oameni greu încercați de vicisitudinile războiului. Dumnezeu să dea înțelepciune liderilor politici de pretutindeni!”, a declarat Dan Constantinescu, Manager proiect ADRA România.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

Mai multe despre proiectul „Speranță pentru Ucraina” aici:

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate