Caută
Close this search box.

436 de copii din familii vulnerabile, dar care au rezultate școlare excepționale, sunt susținuți de ADRA România prin proiectul „Vreau la școală!” în anul școlar 2022-2023

Prin proiectul ”Vreau la școală!” ADRA România luptă împotriva abandonului școlar prematur, încercând să ajute la depășirea a două praguri dificile pe care copiii le întâmpină: intrarea în gimnaziu și intrarea în liceu. Beneficiarii ADRA sunt identificați prin intermediul parteneriatelor cu primăriile locale și prin colaborarea strânsă a voluntarilor locali ADRA cu directorii unităților de învățământ din zonă.

Proiectul “Vreau la școală!” implementat de către ADRA România este un proiect cu acoperire națională, care se adresează copiilor cu rezultate bune la învățătură, dar care se confruntă cu riscul abandonului școlar, din cauza situațiilor dificile în familiile din care provin.

Recunoscând faptul că educaţia este parte integrantă a oricărui efort de dezvoltare şi că accesul la educaţie înseamnă stoparea ciclului sărăciei, ADRA România desfăşoară proiecte prin care susţine procesul educaţional, promovând totodată şi egalitatea de şanse. În cadrul proiectului „Vreau la școală!”, oferim copiilor beneficiari alimente de bază (pe durata anului școlar), iar periodic kituri de igienă, rechizite și uneori îmbrăcăminte sau încălțăminte, în funcție de nevoile identificate.

Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt:

  • Consilierea și susținerea materială a familiilor defavorizate în vederea motivării copiilor pentru participarea la procesul de educație.
  • Optimizarea permanentă a motivaţiei pentru învăţare a elevilor precum și dezvoltarea stimei de sine.
  • Sprijinirea copiilor în activitatea instructiv-educativă și oferirea suportului pentru depășirea anumitor dificultăţi sau blocaje în activitatea de învăţare.
  • Dezvoltarea parteneriatelor dintre organizatii nonguvernamentale, institutii ale statului și companii în vederea implementarii de proiecte care contribuie la reducerea ratei abandonului școlar.

“Sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că și anul acesta, la debutul anului școlar, ADRA a dat startul unei noi ediții a proiectului „Vreau la școală!”. Traversăm cu toți o perioadă dificilă din punct de vedere economic și incertitudinea este un cuvânt de ordine al acestor zile. Multe familii se confruntă cu o situație socio-economică precară și lucrul acesta afectează implicit copiii care participă la procesul de educație. Previziunile experților în domeniul economic și financiar nu sunt îmbucurătoare, iar părinții trebuie să facă eforturi mari pentru a-și susține copiii la școală. În aceste condiții, am ales să investim din nou în educație pentru că suntem convinși că doar în modul acesta putem oferi șansa unui viitor mai bun copiilor defavorizați. Luptăm pentru educație deoarece știm că este macazul care poate schimba direcția unui copil dintr-un mediu defavorizat și îi poate deschide ochii către o altă perspectivă a vieții. Prin proiectul „Vreau la școală!”, luptăm pentru vise împlinite, pentru speranțe sădite în suflet și pentru bucurii aduse în ochii copiilor. Mulțumesc tuturor sponsorilor, celor care cu încredere și bucurie sunt alături de ADRA și susțin proiectul „Vreau la școală!”. Mulțumesc voluntarilor și colaboratorilor locali pentru tot sprijinul și le doresc copiilor mult succes în noul an școlar!”, a declarat Gabriela Istrate, Manager Proiect ADRA România.

În anul școlar 2022-2023, pe plan național, 436 de elevi din Banat, Bucovina, Crișana, Dobrogea, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia și Transilvania sunt susținuți de zeci de sponsori și voluntari, în cadrul proiectului ”Vreau la școală!”.

Vreau la școală este strigătul ce clocotește în inimile multor copii care au înțeles că singura lor speranță este doar educația! Vreau la școală este dorința copiilor maturizați prea devreme, din cauza lipsurilor și greutăților cu care se confruntă! Vreau la școală este proiectul prin care ADRA România oferă soluții concrete la problema abandonului școlar.

ADRA România urmărește îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate.

ADRA România susține educația!

Proiectul ADRA ”Vreau la școală!” dorește să susțină la școală copii cuminți, harnici, silitori, apreciați de către autoritățile locale și cu rezultate bune la învățătură, deși provin din familii vulnerabile și sunt permanent amenințați de abandon școlar.

Cei care doresc să se alăture echipei ADRA România în proiectul ”VREAU LA ȘCOALĂ!” și să se implice, o pot face prin:

  • voluntariat,
  • prin donații materiale (în special rechizite școlare, produse alimentare și de igienă, dar și îmbrăcăminte), dar și prin
  • donații financiare în conturile ADRA sau
  • donând chiar acum direct pe site-ul adra.ro/doneaza, pentru proiectul ”Vreau la școală!” sau
  • donând chiar acum 2 Euro prin SMS la numărul 8845 cu textul ”ADRA”.

Începând cu anul 1990, Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor – ADRA România se implică în special în proiecte de dezvoltare de care beneficiază întreaga populație. Conducându-se în proiectele asumate după motoul ”Dreptate. Compasiune. Dragoste.”, ADRA România aduce bucurie și speranță în viețile beneficiarilor prin promovarea unui viitor mai bun, a valorilor și a demnității umane. Furnizor de servicii sociale acreditat, ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, organizația umanitară globală a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, una dintre cele mai răspândite organizații neguvernamentale din lume, fiind activă în peste 118 de țări și conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios, cu scopul de a sluji umanității astfel încât toți să conviețuiască așa cum Dumnezeu a plănuit.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate