Caută
Close this search box.

7525 de vieți schimbate într-o singură lună




În perioada 19 – 20 februarie 2017, ADRA Europa a participat la proiecte coordonate de ADRA România în Implicarea Totală a Credincioșilor. Au fost oferite pachete pentru copiii cu rezultate bune la școală, în cadrul proiectului ADRA „Vreau la școală!” și a participat la inaugurarea uneia dintre case, construite în cadrul proiectului „10 case in 10 zile”, în județul Brăila.

În timpul vizitei, Joao Martins, Director ADRA Europa și Robert Georgescu, Director ADRA România, s-au întâlnit cu Ted N.C. Wilson, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel global. În această perioadă, fiind familiarizat cu proiectele dezvoltate si impresionat de proiectele implementate de ADRA România, Ted N.C. Wilson a dorit să aprecieze modul frumos în care ADRA dezvoltă proiecte de vindecare completă și salvare, cu sprijinul autorităților publice și a Bisericii Adventiste, atât la nivel local și național, cât și la nivel european și internațional, înălțând o rugăciune pentru activitățile ADRA. „Angajarea persoanelor laice în Implicarea Totală a Credincioșilor este atât de importantă pentru ceea ce vedem și pentru ceea ce se întâmplă în biserica globală” a declarat Ted N.C. Wilson.

”Sunt foarte încântat să particip la acest eveniment pentru că am văzut ceea ce ar trebui să se întâmple peste tot, oriunde, în România, în Europa și chiar în toată lumea. În calitate de creștini suntem chemați să ne implicăm în societate și să ajutăm oamenii. Isus a fost foarte clar. Scopul Său a fost de a ajuta oamenii în nevoie: săracii, persoanele private de libertate, cele cu diverse deficiențe, orice categorie de persoane care are nevoie de ajutorul nostru. Biserica va avea un impact semnificativ în societate când exemplului lui Isus va fi reflectat prin noi, prin fapte bune, prin acțiuni de dragoste și bunătate. Îmi doresc ca ADRA România să continue această activitate în care cât mai mulți membri ai bisericii adventiste să fie implicați. Să fie o activitate dinamică pentru a crește și a atinge pe oricine, în biserică și în societate” a declarat Mario Brito, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel european.

”Fiecare casă construită reprezintă o mână întinsă pentru cel care se află într-o situație disperată. Fiecare cărămidă nu este nimic altceva decât un cuvânt rostit într-o altă formă. Fiecare acoperiș așezat pe o casă reprezintă o mână întinsă pentru cel care este în aceea casă. Aș vrea să mulțumesc, cu această ocazie, echipei ADRA România, tuturor celor implicați într-un astfel de proiect și doresc ca Dumnezeu să fie Cel care să inspire mai departe pe fiecare persoană implicată în așa fel încât multe suflete să fie schimbate și să se bucure nu doar de o casă frumos construită, ci de o casă în Împărăția lui Dumnezeu” a declarat Ștefan Tomoiagă, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

„Este minunat să vedem modul în care membrii bisericii locale și pastorii sunt implicați în România în susținerea activităților ADRA de iubire și compasiune pentru cei care au nevoie. Pentru mine a fost o plăcere să certific motivația dezinteresată a membrilor bisericii și bucuria pe fețele celor care au fost binecuvântați cu acțiunea lor creștină iubitoare” a declarat Joao Martins, Director Executiv ADRA Europa.

”Luna februarie poate fi numită pe drept „timpul bucuriei” la ADRA, al acelei bucurii pe care o experimentezi atunci când, în locul lacrimilor, vezi zâmbete pe chipurile celor ce au uitat poate să mai spere. În proiectul ADRA 10 case în 10 zile am văzut bucurie, emoție, recunoștință, speranță, credință, atât pe fețele beneficiarilor, cât și ale donatorilor și ale voluntarilor, iar lucrul acesta ne motivează și ne responsabilizează în îndeplinirea misiunii pe care Dumnezeu ne-a încredințat-o. Mulțumim partenerilor, sponsorilor și voluntarilor pentru ajutorul neprecupețit oferit familiilor fără adăpost prin implicarea directă în construcția de case, dar și pentru faptul că le-au transmis sentimentul că există oameni pentru care ei contează” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

În perioada 13 – 24 februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat cu succes 10 case în 10 zile în localități diferite din țară. ”10 case în 10 zile” s-a desfășurat în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. ”10 case în 10 zile” s-a desfășurat în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea a venit atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Casele construite de ADRA România în perioada aceasta au fost evaluate la peste 71.000 euro. Prin intermediul acestui proiect, 65 de persoane au primit un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

În cadrul proiectului ADRA „Vreau la școală!”, pentru anul școlar 2016 – 2017, ADRA România acordă sprijin în educație pentru 460 copii, la nivel național, oferindu-le, în fiecare lună, alimente, rechizite, obiecte de igienă și de îmbrăcăminte. Cei 460 copii au rezultate bune la școală, dar ele trebuie să fie sprijinite pentru a participa la școală.

De asemenea, în luna Februarie, ADRA România în parteneriat cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a distribuit 7000 de pachete cu daruri pregătite pentru copiii și tinerii care provin din familii defavorizate în cadrul proiectului ”Copii ajută copii”. Beneficiarii proiectului au fost familii sărace, defavorizate, monoparentale sau copii din centre de plasament sau orfelinate, care au fost selectați de voluntarii locali ai acestui proiect.

Proiectul ADRA Copii ajută copii” are ca obiectiv promovarea voluntariatului și a spiritului de responsabilitate socială în rândul copiilor și tinerilor din toate zonele țării. Prin intermediul acestui proiect, alți 14000 de părinți sau tutori au fost beneficiari indirecți cu sprijinul a cel puțin 8100 de copii și de tineri voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 250 de primării și 500 de unități de învățământ.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. ”Implicarea Totală a Credincioșilor” este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate