Caută
Close this search box.

A 6-a casă în a 6-a zi: Directorul Executiv ADRA Europa inaugurează a 256-a casă construită de ADRA România

Luni, 20 Februarie 2017, ADRA România în colaborare cu Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a inaugurat, în localitatea Însurăței, din județul Brăila, cea de-a șasea casă din cele 10 case ce vor fi inaugurate în perioada 13 – 24 Februarie 2017, în cadrul proiectului ADRA ”10 case în zece zile”.

Prezent la eveniment, Joao Martins, Directorul ADRA Europa a declarat: ”Mă bucur că astăzi sunt alături de echipa ADRA România la acest eveniment. Această casă este o lucrare frumoasă care a fost realizată din toată inima, din dragoste pentru oameni. Acest eveniment este o ocazie frumoasă în care s-au putut vedea transformări reale și schimbări de vieți ale celor ce au nevoie de ajutorul nostru, prin darurile pe care Dumnezeu ni le-a o oferit. Prin vizita directă a proiectelor din teren putem vedea zâmbetele și fericirea celor ce le schimbăm viețile”.

”Am avut onoarea să particip la ocazia de inaugurare a casei familiei Călin. M-am bucurat de fericirea care am văzut-o pe fețele lor. La nivel național, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este implicată în foarte multe acțiuni sociale, recunoscând faptul că este un mandat din partea Domnului Isus Hristos, acela de a fi alături de cei sărmani. Îmi doresc ca Domnul să binecuvinteze mai departe lucrarea ADRA și să-i ajute în găsirea resurselor umane și financiare” a declarat Aurel Neațu, Secretar Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

”Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din zona Muntenia se bucură când vede că persoanele din teritoriu trec de la teorie la practică și că aplică ceea ce învață din Cartea Sfântă. Nu putem decât să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru acest lucru și să apreciem activitatea dumnealor și faptul că, în formă organizată, ADRA coordonează activitatea voluntarilor. Sperăm ca binecuvântarea cerească să se reverse peste toți cei care au avut un rol în realizarea acestei case și astfel binele să se întindă la cât mai mulți oameni” a declarat Gabriel Ișvan, Director Comunicare al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Muntenia și Dobrogea.

”Ne bucurăm de faptul că și astăzi putem să fim împreună cu dumneavoastră la o asemenea sărbătoare. Intenționăm ca locuințele pe care le construim împreună cu partenerii, voluntarii și donatorii ADRA să fie locuințe sigure și utile. În măsura în care casele sunt și frumoase, bucuria noastră este și mai mare. ADRA mulțumește încă o dată tuturor celor ce au susținut acest proiect, această familie în vederea determinării unei schimbări pozitive. Schimbă o viață și vei schimba lumea este motoul ADRA. Suntem bucuroși că astăzi, împreună am putut schimba nu doar o viață, ci șase vieți. Prezența noastră astăzi aici le descoperă beneficiarilor, încă o dată, că sunt iubiți” a declarat Robert Georgescu, Director Executiv ADRA România.

”Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pe plan local în realizarea acestui imobil. Doresc să mulțumesc ADRA România pentru realizările acestea. Proiectul acesta este posibil azi datorită colaborării. Ne dorim ca această colaborare să nu se oprească aici” a declarat Doamna Casote Florentina, Viceprimar Orașul Însurăței.

”Mulțumesc tuturor celor ce au putut să creadă că situația acestei familii poate fi depășită și au luptat pentru acest lucru. Mulțumiri Primăriei Orașului Însurăței pentru colaborarea frumoasă și implicarea arătată. De asemenea, mulțumesc celor care s-au implicat, voluntari și donatori. Lucrarea de educație și ajutorare în materie de schimbări de comportament va continua în dreptul acestor beneficiari prin voluntarii ADRA din această zonă” a declarat Daniel Neacșu, Asistent Manager și Coordonator proiecte ADRA Muntenia și Dobrogea.

”Ceea ce părea doar un vis greu de rezolvat a fost realizat un ajutorul voluntarilor și al donatorilor. De acum sunt încrezător că atunci când vor mai fi cerințe sau nevoi, cu siguranță va fi o inimă întinsă sau o mână dispusă să ajute. Să avem în continuare această disponibilitate de a-i ajuta pe cei în nevoie, pe cei care nu au resurse pentru că aceasta este menirea noastră” a declarat pastorul Marius Cristea, Voluntar ADRA România.

”Pentru mine și familia mea, această casă este a doua viață. E o diferență de la cer la pământ, cum era înainte și cum este acum. Mulțumesc tuturor celor ce ne-au oferit ajutorul” a declarat Călin Ion, beneficiar ADRA România.

Vechea locuință:

Noua locuință:

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” va continua prin inaugurarea de marți, 21 Februarie 2017, a celei de a șaptea case construite, în localitatea Sărmașu, județul Mureș.

Evenimentul ADRA ”10 case în 10 zile” se desfășoară în cadrul proiectului ”În sfârșit, acasă!” care are ca obiectiv îmbunătățirea condițiilor de viață pentru familiile aflate în situație de risc prin construirea de locuințe sociale. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu autoritățile locale, iar finanțarea vine atât de la persoane fizice, cât și de la persoane juridice. Prin intermediul acestui proiect, mai bine de 65 de persoane vor primi un nou adăpost, cu sprijinul a cel puțin 350 de voluntari ADRA și în parteneriat cu mai bine de 10 Primării și 10 Unități de învățământ.

Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România face parte din rețeaua ADRA Internațional, una dintre cele mai răspândite organizaţii neguvernamentale din lume, fiind activă în 139 de ţări şi conducându-se după o filosofie care îmbină compasiunea cu spiritul practic, adresându-se oamenilor în nevoie, fără să facă deosebiri de ordin rasial, etnic, politic sau religios. ADRA România urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru cei în nevoie şi investeşte în potenţialul oamenilor, prin iniţiative de dezvoltare comunitară, axându-se pe cinci direcţii principale: dezvoltare economică, educaţie și sănătate de bază, lupta împotriva violenței în familie, asistarea victimelor dezastrelor naturale şi asistarea categoriilor sociale defavorizate, fiind conducându-se după motoul: ”Schimbă o viață și vei schimba lumea!”.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este recunoscută de Statul Român alături de celelalte biserici care funcționează în România fiind cunoscută pentru transparența și acțiunile sale din domeniul social, medical, educațional și al libertății religioase. Implicarea Totală a Credincioșilor este o provocare la scară globală a Bisericii Adventiste prin care se dorește implicarea fiecărui credincios, a fiecărei biserici, a fiecărei entități administrative, a fiecărui proiect spre binele semenilor, pentru îndeplinirea nevoilor lor după modelul lui Isus Hristos.

ADRA România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate