Caută
Close this search box.

Adăpost pentru oamenii străzii

ADRA România s-a alăurat unei iniţiative îndrăzneţe, aceea de a construi adăposturi pentru 23 de persoane fără locuinţă, în oraşul Zărneşti, judeţul Braşov.

Părintele acestui proiect este domnul Serafim Nistor care şi-a făcut un obicei din a lucra cu oamenii defavorizaţi din această zonă.

În urma unui Protocol de Colaborare, încheiat între Primăria oraşului Zărneşti şi ADRA România, Primăria se angajează să pună la dispoziţie terenul, utilajele şi chiar o parte din necesarul de material (lemn), în timp ce ADRA România finanţează şi gestionează lucrările de construcţie. Acestea au început deja la sfârşitul lunii ianuarie şi se află în stadiul de fundaţie, urmând ca în cel mai scurt timp să se înceapă asamblarea pereţilor.

Beneficiarii celor trei locuinţe sunt persoane care au fost evacuate dintr-un bloc aflat în stare de degradare şi care au fost disponibilizate de la fabrica de armament din Zărneşti în urma falimentului acesteia. Rămaşi fără serviciu şi fără adăpost, oamenii au stat iniţial într-o alimentară părăsită. Acum locuiesc în barăci şi chiar în fostele toalete ale unui liceu din Zărneşti.

Un amănunt interesant este faptul că viitorii locatari ai caselor sunt implicaţi în proiectul de construcţie. În special bărbaţii care nu au un loc de muncă (trăiesc din ajutoare sociale) sunt prezenţi pe şantier, alături de cel care le este mentor şi tutore, domnul Serafim Nistor.

ADRA România intenţionează să extindă acest proiect, prin înfiinţarea la Zărneşti a unui Centru Social pentru persoane aflate în dificultate. Acest lucru este un imperativ în condiţiile în care la Primăria din localitate există peste 300 de cereri de locuinţe sociale iar şomajul este o realitate dureroasă în zonă.

Pentru că proiectul acesta este amplu şi costisitor, vă solicităm ajutorul, fie prin intermediul donaţiilor, fie prin activităţi de voluntariat. Implicarea cât mai multor resurse va grăbi finalizarea caselor începute şi va da curaj iniţiatorilor să continue proiectul de ajutorare a persoanelor defavorizate din această zonă a ţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe articole

Privacy Policy Settings

Translate